top of page

YENİLİKÇİLİK DNA’MIZDA VAR


Tasarımlarıyla ve hizmet anlayışıyla mücevherat sektöründe fark yaratan İl Bernardo 2016 koleksiyon planlamasını şimdiden tamamladı. İl Bernardo Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Koç, 2016 yılı planlama çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İl Bernardo tasarımlarıyla trendlere ayak uydurmanın da ötesinde, sektörde trendleri belirleyen öncü firmalardan biri konumunda. Bu da profesyonel planlanmış süreç yönetimi gerektiriyor. Bu konuda sizden bilgi alabilir miyiz?

Koleksiyon planlaması İl Bernardo’nun başarısın altında yatan kritik başarı faktörlerinden belki de en önemlisidir. Şirketimizde tüm süreçleri son derece profesyonel bir şekilde planlar ve faaliyetlerimizi buna göre yönetiriz. Koleksiyon planlama bu süreçlerin önemli bir kısmıdır. Bu süreçte dünya mücevher trendleri ile birlikte dünya tekstil trendlerini de yakından takip ederiz. Artık günümüzde mücevher ile tekstil modasını birbirinden ayırmak mümkün değildir. Aslına bakarsanız mücevher modası büyük ölçüde tekstil trendlerine göre belirlenir. Tom Ford, Alexander McQueen, Fendi, Valentino, Cavalli, Dior, Karl Lagerfeld gibi dev markalar bir sonraki sezon hazırlıklarını aylar öncesinden tamamlarlar. Bu süreçte de yeni sezonun trendleri belirlenmiş olur. Biz de koleksiyon hazırlıklarımızı bu doğrultuda tamamlarız. Kısacası yeni sezonda hedef kitlemiz olan seçkin kadınlar ne tarz mücevherleri talep edecekler biliriz. Bu da isabetli koleksiyon hazırlamamıza sebep olur. Bu sayede sezona hazır başlarız. Bu da toptan organizasyonumuzda isabetli ürün seçimi şeklinde müşterilerimize yansır. Bu şekilde hızlı satılabilir koleksiyonlar İl Bernardo iş ortaklarının vitrinlerinde yerini alır.

Peki trendlerin değişim hızı nedir ve siz buna nasıl ayak uyduruyorsunuz?

Trendler son derece hızlı değişiyor. Tasarım ekibimiz de bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğunun bilincinde son derece güncel koleksiyonara imza atıyor. Değişim o kadar hızlı ki, pazara sunduğumuz bir ürün son derece hızlı bir şekilde satılarak kadınların zarafetini tamamlamaya başlıyor. Bizi takip eden alternatif firmalar bizim koleksiyonlarımızı taklit edene kadar bir sonraki tasarımlarımız zaten vitrinlere girmiş oluyor. Bu konuda oldukça hızlı olduğumuzu söyleyebilirim.

Dünya mücevher trendlerinin takibi, üretim becerisinden ziyade farklı bir vizyon gerektiriyor. Bu konuyu biraz açar mısınız?

Ülkemizde mücevher ne yazık ki bir emtia olarak görülüyor. Çoğu mağazada bir takı alan müşteri “Ben bunu geri getirdiğim zaman kaça alırsınız?” diye soruyor. Biz bu kategorideki ürün grubu ile ilgilenmiyoruz. Biz vizyonumuzla mücevhere değer katan bir markayız. Bir mücevheri yalnızca ihtiva ettiği taş, altın ve işçilik miktarı ile değerlendiremezsiniz. Bu son derece farklı bir vizyon gerektiriyor. Yenilikçi vizyon İl Bernardo markasının DNA’sına işlemiştir. Bu yüzden son derece farklı bir vizyon ve bakış açısına sahibiz. Bu şekilde ülkemiz mücevher endüstrisine değer katarak hizmet etmek istiyoruz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page