top of page

FUARDA KALİTESİYLE GÖZ DOLDURACAK


Trabzon Hasır takı grubunun öncü markalarından biri olan Karaltın Kuyumculuk; yine bir İstanbul Jewellery Show’da tek bir stant yerine birden fazla markanın standında yerini alacak.

Trabzon Hasırı dendiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan ve yıllardır Trabzon Hasırının gelişimine önemli katkılar sağlayan Karaltın Kuyumculuk; son yıllarda İJS’ye kendi standıyla katılmıyor. Bu fuarda da bir stant içinde olmak yerine, birçok markanın Trabzon Hasırına ayırdığı yerlerde yerini alacak. Türkiye’nin önde gelen, perakende zincirine sahip markalarının Trabzon Hasır ihtiyacını gideren Karaltın; müşterileriyle gerçekleştirdiği toplantılar neticesinde İJS’ye marka katılımını durdurma kararı almıştı.

Karaltın Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara; her fuar döneminde olduğu gibi en yeni birçok modellerinin ilk tanıtımını İJS’de yapacaklarını, işbirliği içinde oldukları değerli markaların standında birçok Karaltın imzalı Trabzon Hasırının en güzel şekilde sergileneceğini söyledi.

Trabzon Hasırının piyasada çok fazla bulunduğunu fakat yüksek kaliteyi tercih edenlerin tek adresinin yıllardır Karaltın olduğunu kaydeden Cevat Kara; “Müşterimiz ile aynı zamanda fuarda karşılıklı yer almamız çok uygun olmuyordu. Yüksek kaliteli Trabzon Hasırı tercih edenlerin ortak adresi Karaltın oluyor. Olabildiğince farklı modellerin çalıştığımız markalarda olmalarını ve model çakışması olmamasına özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Trabzon Hasırında Bölgesel Koda Dikkat

Bu yıl yükselen altın fiyatlarıyla birlikte 14 ayar Trabzon Hasırında talep artışı olduğunu ve bu konuda çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trabzon hasırının üzerinde coğrafi kimliğini tescil eden çeşitli kodlar ve bölgesel telif hakkı bulunduğunu hatırlatmak istiyorum. Son dönemde kuyumculara gelen hurda Trabzon Hasırının tekrar sıfır gibi satışa sunulduğu ile ilgili üzücü haberler elimize ulaşıyor. Bu konuda yapılacak denetimlerin içinde olacağız. Trabzon Hasırı sadece Trabzon’da üretilebilir. Trabzon’da üretilen hasırların her birinin bir kodu bulunuyor. Bu kodu olmayan Trabzon Hasırının satışı yasal değildir. Hem halkımız hem de kuyumcu dostlarımız bu konuya dikkat etsinler.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page