top of page

BAŞBAKAN YILDIRIM, İŞ DÜNYASI İLE DOLMABAHÇE’DE BULUŞTU. ZİRVEDE ÖZCAN HALAÇ DA YER ALDI.


Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç’ın yanı sıra aralarında Ali Koç, Ahmet Çalık, Ferit Şahenk, Hamdi Akın, Ersin Özince ve Ali Kibar’ın da bulunduğu iş dünyasının önde gelen 45 iş adamı ile Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyası temsilcileriyle Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş da katıldı. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen 45 iş adamının katıldığı toplantı, iş dünyası ile güncel ekonomik konuları istişare etmek, katılımcıların görüş ve önerilerini almak amacıyla gerçekleştirildi.

Toplantının başında Ekonomi Bakanı Zeybekçi bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda güncel ekonomik görünüm, Ekonomi Bakanlığının mal ve hizmet ihracatına yönelik yeni destek paketi ve yatırım teşviklerine yeni bir boyut getiren proje bazlı destek sistemi kapsamlı bir şekilde katılımcılarla paylaşıldı. Sunum sonrasında farklı sektörlere mensup iş dünyası temsilcileri ile, 65’inci Hükümet programının öncelikleri arasında yer alan özel sektör eliyle sürdürülebilir büyüme, yüksek teknoloji içerikli ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dönük yatırımların artırılması, istihdam artırıcı önlemlerin yanı sıra, sanayi, üretim ve ihracata dayalı büyüme modelini geliştirmek adına karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Katılımcılar, hükümetin uygulamaya koyduğu ekonomik reform çalışmaları, yeni teşvik yasası ve varlık fonunun kurulması gibi faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını belirttiler.

 

15 Temmuz’dan sonra Türkiye ekonomisi gücünü ortaya koydu, hükümetin attığı adımlar ve gösterdiği kararlı duruş iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.

Av. Özcan Halaç

 

Toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, “Türkiye ekonomisi 15 Temmuz’da çok büyük bir sınavı başarıyla atlattı. Ekonomisi sağlam olmayan bir ülke bu olayların 10’da birini yaşamış olsa altından kalkamazdı. Türkiye’nin durumunu bilmeyenlerin yanlış algısını düzeltmek için birlikte çalışmalıyız. Türkiye’nin gerçekleri ve algısı arasındaki farkı ortadan kaldırmak için kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Av. Özcan Halaç; ‘’Türkiye ekonomisi gücünü ortaya koydu’’

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye ekonomisinin gücünü ortaya koyduğunu, hükümetin attığı adımlar ve gösterdiği kararlı duruşun iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. İş dünyasında hızlı bir toparlanma süreci yaşandığını belirten Halaç, hükümet tarafından atılan adımların sonuçlarının kısa bir süre sonra daha da olumlu sonuçlar vereceğinden emin olduklarını ve 2017’nin 2016’ya göre daha olumlu geçeceğini beklediklerini vurguladı.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page