top of page

GÜMRÜK SORUNLARI MASADA


Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Kuyumculuk ve mücevherat sektörüne hizmet veren gümrük firmalarının yöneticileri ile bir araya geldi. İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıda ihracatçılarımızın gümrüklerde yaşadığı problemler ele alındı.

Kuyumculuk ve mücevherat sektörü ihracatçılarının gümrüklerde yaşadığı problemleri görüşmek üzere İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıda önemli gündem maddeleri ele alındı. İhracat beyannamelerinde ayar girişlerinin düzenlenmesinden, kıymetli taş ithalinde uygulanan KKDF’ye ihracat işlemlerinde e-fatura uygulamalarından gümrüklerde fazla mesai çalışmalarına pek çok konunun gündeme alındığı toplantıda, yaşanan sorunlarla ilgili önemli çözüm önerileri ve iş planları ortaya konuldu.

Toplantının son derece faydalı olduğunu belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık toplantı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu. ‘’Global ekonomideki daralma, her sektörü olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de olumsuz etkiliyor. Sektörümüzün belirlediği hedefe ulaşabilmesi için yaşadığı problemleri ortadan kaldırmak birliğimizin en önemli önceliğidir. Gümrüklerde yaşanan sıkıntılar konusunda da bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu konuda etkililerle yakın iletişim halindeyiz. Bu sorunların çözümü adına uygulanması gereken yol haritasının belirlenmesi amacıyla sektöre hizmet veren gümrük firmaları ile de bir araya geldik. Oldukça verimli geçen bu toplantıyı belirli aralıklarla tekrarlayacağız.’’

Muhammet Ali

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page