top of page

KUVEYT PRENSESİ SHEİKA NAWAL AL SABAH İSTANBUL’DAYDI


Kuveyt Prensesi Sheika Nawal Al Sabah, Türkiye ve Kuveyt mücevher sektörleri arasındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a geldi.

Türkiye kuyumculuk ve mücevherat sektörü İstanbul Jewelry Show’da önemli bir misafiri ağırladı. Kuveyt Prensesi, Kuveyt Kraliyet ailesinin ve dünya basının da oldukça popüler bir ismi olan Sheikha Nawal Al Sabah fuarı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner’le bir araya gelen Al Sabah iki ülke mücevher sektörlerinin işbirliği içinde yapacağı çalışmalarla ilgili önemli görüşmeler yaptığını belirtti.

 

Türkiye, Kuveyt halkının ilgi ile takip ettiği bir ülke. Tarihi bağlarımızın yanı sıra son dönemlerdeki dizilerin de bunda etkisi var. Sadece mücevherler değil Türkiye’den gelen her şey Arap dünyasında ilgili ile karşılaşıyor.

 

Türk halkı ve Türkiye’nin kendileri için çok ayrı bir yeri olduğunu belirten Prenses Al Sabah şu değerlendirmelerde bulundu; ‘’Türkiye, Kuveyt halkının ilgi ile takip ettiği bir ülke. Tarihi bağlarımızın yanı sıra son dönemlerdeki dizilerin de bunda etkisi var. Sadece mücevherler değil Türkiye’den gelen her şey Arap dünyasında ilgili ile karşılaşıyor.

Sektörlerimiz arası işbirliğinin artması arzusundayız

Istanbul Jewelry Show dünya mücevher sektörünün en önemli fuarlarından biri haline geldi. Kuveyt de mücevher sektörü için önemli bir potansiyel sahip pazar niteliğinde. Her iki ülkenin işbirliğinde Kuveyt’te bir fuarın gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum. Bizim bu konuda hayata geçirmeyi planladığımız projemiz var. İstanbul Jewelry Show’u ziyaret sebeplerimizden biri de bu.

Kuveyt’te fuar düzenlemeyi planlıyoruz

Mücevherat sektörü, organizasyon güzel, bu tür çalışmalara Arap dünyasından Türk mücevheratına yoğun ilgi var. Sadece mücevher değil, Türkiye’den gelen herhangi bir şey Arap dünyasında pozitif karşılanıyor. Burada yapılan fuarın Kuveyt’te olması ile ilgili düşüncelerimiz ve planlarımız var. Bu konuda Türkiye’den dostlarımız ile işbirliği yapma arzusundayız. Bu fuarın aynısı Mart ayında da tekrarlanacak. Bu ziyarette organizasyonu tanıdık. Mart’ta düzenlenecek fuarla ilgili özel bir çalışma yapacağız. Yatırımcılar ve ilgilileri bu fuara davet etmeyi planlıyoruz. Mart ayında hem katılımcı hem de ziyaretçi olacak. Aynı şekilde bu fuarın Kuveyt’te gerçekleştirilmesi önemli. Tüm körfez ülkelerine hitap edecek bir çalışma olur. Aynı zamanda katılımcı da getirebiliriz.’’

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page