Zihinsel Engelli Öğrenciler, Istanbul Altın Rafinerisi'nin 7. Geleneksel Piknik Şenliği'nde
İstanbul Altın Rafinerisi, 10-16 Mayıs 2018 Engelliler Haftası dolayısı ile, 14 Mayıs Pazartesi günü Veliefendi Hipodromu'nda down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli yaklaşık bin 500 öğrenci, "Engelliler İçin Ele' piknik şöleninde bir araya geldi.
Piknik şöleninde öğrenciler, müzikler eşliğinde palyaçolarla dans edip, eğlendiler. Ödüllü yarışmaların düzenlendiği etkinlikte, Istanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç'ın eşi Başak Halaç, yarışmalarda dereceye giren çocuklara, çeşitli ödüller takdim etti.
İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Ayşen Esen, “Sosyal sorumluluk projeleri adı altında özellikle okul yaptırırken özel durumdaki çocukların okullarına ağırlık veriyoruz. Şimdiye kadar da çeşitli okullara katkılarımız hatta sıfırdan yaptığımız oldu.” diye konuştu. Engelliler için yapılan okulların önemsedikleri konular arasında yer aldığını aktaran Esen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler bir şekilde zaten engelli okulları yapıyor ve bu okulların son derece faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü bu alan, çok daha fazla ilgilenilmesi gereken bir konudur. Engellilerin topluma kazandırılmasının çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Engelli dediğimiz insanların eli, kolu veya kulağı engelli olabilir ama diğer uzuvlarıyla iş yapabilir ve toplumun içinde yer alabilirler. Böylece engelliler, topluma faydalı olabilir, yaşamın içine karışabilir ve eve kapanmaktan kurtulurlar. Engelli öğrencilerimizin mutluluğu, bizleri de mutlu ediyor.” Ayşen Esen, bu yıl 7'ncisi düzenlenen pikniğin, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, “Bugün de engelli ve aileleriyle tekrar buluştuk. Piknikler, bir araya geldiğimiz, kaynaştığımız, çeşitli eğlence ve yarışmaların yer aldığı bir etkinliktir. Burada hep birlikte sosyalleşiyor ve doğanın içinde ve güzel bir ortamda hep birlikte zaman geçiyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarla küçük bir adımda biz atabiliyorsak ne mutlu bize diyoruz.” ifadelerini kullandı.
Piknik şöleni organizasyonunu planlayan KİAŞ Engelliler Koordinatörü Aydın Avşar, "'Bu yıl yedincisini gerçekleştirdiğimiz piknik şöleninde, engelli çocuklarla beraber olup, onların heyecanını paylaşmak ve bir günü onlarla geçirmek, bizi çok mutlu ediyor. Bugün burada buluşup, engelli öğrencilerimiz ve aileleriyle zaman geçirmelerine vesile olduğumuz için sevinçliyiz. Çocuklar, aileleriyle piknik yapmanın keyfini yaşadılar, engelli öğrencilerimizin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor.”
Çeşitli ikramların yer aldığı piknik şöleni sema grubunun gerçekleştirdiği gösteri ile sona erdi.