top of page

STEEL MAKİNA DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTIYOR


İstanbul’da bulunan modern fabrikasında, kendi ürettiği ve tasarladığı teknikler eşliğinde kuyumculuk sektörünün üretim ihtiyaçlarına yönelik makineler üreten Steel Kalıp & Makine; hem teknoloji alanındaki dışa bağımlılığımızı azaltıyor hem de daha uygun fiyatlarla daha etkin çözüm önerileri sunuyor. Steel Kalıp & Makine Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İzzet Çelik; ülkemizde üretimde kullanılacak makine imalatında yeni yeni atılımlar gerçekleştiğini, ülkemizde esinlenmek ile taklit etmenin birbirine karıştırılan iki kavram olduğunu dile getiriyor.

Personel sayısı, mevcut en son teknolojiyi kullanmak, yıllık ciro bazlı ve daha birçok farklı veriyi masaya yatırarak her firmanın kendi check up’ını yapması gerektiğine dikkat çeken Y. İzzet Çelik; “Döviz fiyatlarının en üst seviyeye ulaştığı günlerde, hem etkin tasarruf yapmalıyız hem de üretim hızımızı aşağıya çekmemeliyiz. Steel; benzer yabancı makinelerle ortalama yarı yarıya uygun fiyatıyla başarılı rekabet ortaya koymaktadır. Bizim esas sırrımız, fiyat rekabetinden ziyade kalite alanında rekabet edecek düzeye gelmemizdir” diye konuştu.

Tüm makinelerini Dünya standartlarına uygunluk belgesi CE sertifikası ile ürettiklerini sözlerine ekleyen Çelik; “Bugün iş güvenliği ve işçi sağlığı her şeyin önünde gelmektedir. Tüm makinelerimizde işçi sağlığını riske atabilecek unsurları kaldırmış buluyoruz. Sadece yüksek kaliteli, katma değer sağlayan makineler üretmiyor, ayrıca çalışma güvenlik hususlarına birebir riayet ediyoruz” dedi.

Markalarının başarılı ihracat çalışmalarına devam ettiğini, Dünyanın çok uzak coğrafyalarında Steel imzalı makinelerin kendine yer edindiğini sözlerine ekleyen Çelik; yerli üreticimize böylesi zorlu piyasa koşullarından ellerinden gelen tüm desteği sunmaya hazır olduklarını, mümkün olduğu kadar yerli malın kullanılmasının ülke menfaatlerine olacağını ifade etti.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page