top of page

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN, BAŞKAN ATAYIK’A ÇARŞI’YA KARAKOL SÖZÜ VERDİ


1. Turizm Güvenliği Çalıştayı’na katılan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İKO Başkanı Atayık’ın talebi üzerine yer tahsis edilmesi durumunda Kapalıçarşı’ya yeniden Polis Karakolu kurulacağı sözünü verdi. Çalışkan, Kapalıçarşı’ya çıkan yollardaki trafik yoğunluğunun azaltılması için de ilgili birimlerin çalıştıklarını dile getirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İKO Başkanı Mustafa Atayık

İstanbul Kuyumcular Odası Yönetimi, bir yandan sektörün genel problemlerini çözmek için çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan ise sektörümüzün göz bebeği Kapalıçarşı ve Tarihi Yarımada'nın sorunlarıyla da yakından ilgileniyor. İKO Başkanı Mustafa Atayık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyonuyla tüm turizm paydaşlarının hazır bulunduğu 1. Turizm Güvenlik Çalıştayı'nda Kapalıçarşı'nın sorunlarını anlattı. Başkan Atayık, Polis Karakolu ihtiyacı, taksi durağı, Tarihi Yarımada'ya çıkan Sirkeci ve Kumkapı yol güzergahındaki trafik sıkışıklığı ve Kapalıçarşı'daki tuvalet sayısındaki yetersizliğe dikkat çekti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise yer tahsisi olması durumunda Kapalıçarşı'ya karakol kurma sözü verdi, ulaşımdaki sıkıntılar için de ilgili müdürlüklere talimat verdi. Kuyumcular Odası Başkanı Atayık’ın Çalıştay’daki açıklamasından birkaç satır başı…

“Turistlere davranış tarzı ve bu konuda işlenen suçların önüne geçmek tabii ki çok önemlidir. Ancak, Kapalıçarşı başta olmak üzere Tarihi Yarımada’daki yapıların aynı zamanda birçok fiziki sorunları ve eksiklikleri var. Kapalıçarşı’yı örneğinden hareket edersek, bir kere Çarşı’ya ulaşım çok zor. Kapalıçarşı’ya yakın bir taksi durağının mutlaka kurulması lazım. Bugün, herhangi bir AVM’ye giden birçok insanın ilk sorduğu noktalardan biri, lavaboların yeridir. Bugün, ne yazık ki Kapalıçarşı’ya gelen ziyaretçi sayısına göre, tuvaletlerimiz çok yetersiz. Var olan tuvaletler ise hijyen koşullarını ne yazık ki tam anlamıyla karşılamıyor. Çarşımızda 4 adet umumi tuvalet bulunmaktadır. Bunların ikisi bayan tuvaleti. Özellikle bayan tuvaletlerinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Hafta içi günlük 250 bin, hafta sonu ise yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiği Çarşı’da, tuvaletler çok yetersiz.”

Hanutçulukta azalma var “Hanutçuluk başta olmak üzere alışveriş sırasında yaşanan sıkıntıları biliyoruz, görüyoruz. Ancak, mevcut yasalar, ne yazık ki kurum olarak sahada elimizi kolumuzu bağlıyor. Güçlü bir denetim ve kontrol yetkimiz yok. Bu nedenle caydırıcı olamıyoruz.” diyen Başkan Atayık, ''son zamanlarda Kapalıçarşı’da görev yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerekli ihtimamı göstermesi sonucu Çarşı’mızda hanutçuluk olayları gözle görülür şekilde azaldı.” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu’ndan düzenlenen Çalıştay’da İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hülya Kaya, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İl Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜHF Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adem Sözüer ve turizm sektörünün paydaş kurumlarının yetkilileri birer konuşma yaptı.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page