top of page

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNE ÖZEL YAZILIM; GOLDIST


2017 yılının 2016’tan daha zor geçeceğini belirten Kurtulan Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Naci Kurtulan, piyasaların daraldığı böyle dönemlerde firmalar için otomasyonlu anlık ve etkin muhasebe sistemi kullanımının önemli hale geldiğini söyledi.

Dünya ekonomik sisteminde denge bozuldu, taşlar yerinden oynadı. Söz konusu küresel sarsıntı, gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkeleri olumsuz etkiliyor. Uzak Doğu ve Orta Doğu’da daralma var, aynı sıkıntı Rusya piyasasında da göze çarpıyor. Avrupa, uzun bir süredir sıkıntı içinde… Amerika’da ise iyileşme işaretleri varsa da ileriye doğru bir gidiş yok. 20 Ocak’ta başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump’ın ekonomide neler yapacağını da hiç kimse kestiremiyor.

Peki, ekonomik durgunluğun dip yaptığı böyle dönemlerde ne yapmalı? Firmalar, ayakta kalmak için nasıl bir hareket planı izlemeli? Nasıl bir strateji içerisinde hareket etmelidir?

İç ve dış piyasada durgunluğun bütün şiddetiyle yaşandığı bugünlerde işletmelerin ayakta kalmak için yenilik yapmak ve mevcudiyetini korumaya dönük strateji geliştirmeleri gerekiyor. Bu kapsamda işletmelerin öncelikle kâr-zarar durumlarını gözden geçirmeleri şart. Kuyumculukta üretim, toptan ve perakende zincirinde işlerin sağlıklı ve hızlı yürütülmesini sağlayacak yazılım çözümleri, firmaları rekabette avantajlı hale getiriyor. Sektörün ihtiyaçları kapsamında çözümler getiren bu yazılımlar, firmalara etkili ve anlık iş kontrolü sağlamanın yanında bilançosunu da izleme imkanı veriyor. İşte, kuyumculuğun iş akışı, ihtiyaçları ve sistematiği göz önünde tutularak geliştirilen Goldist Kuyumcu Yazılımı da firmalara fark sağlayan etkili çözümlerden biri… Kurtulan Kuyumculuk’ta 20 yıllık üretim ve pazarlama deneyimiyle geliştirilen Goldist Kuyumcu Yazılımı’nın işletmelere sağladığı anlık verilerle firmaların durgunluk dönemlerinde ayaklarını yorganlarına göre uzatmalarını sağlıyor.

Maliyet muhasebenizi iyi yapın! Kurtulan Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Naci Kurtulan, ekonomik durgunluk dönemlerinde firma ve markaların mevcut pozisyonlarını korumalarının büyük önem taşıdığını belirterek, bu nedenle muhasebe sisteminde otomasyona geçerek kâr-zarar bilançosuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“Kuyumculukta tüm dünyada bir daralma var. Kârlar düşüyor, masraflar büyüyor. Görünen o ki 2017, 2016 yılından daha zorlu geçecek. Sektör firmaları olarak dünyada değişen ve farklılaşan yeni döneme göre hazırlanmamız gerekiyor. İç ve dış piyasaların daraldığı böyle süreçlerde firma ve işletmeler için otomasyonla anlık ve etkin muhasebe sistemi önemli hale geliyor. Kuyumcu işletmelerinin girdi ve çıktıları çok iyi takip etmesi ve analiz etmesi lazım. Bu noktada özellikle maliyet muhasebesi ve üretim planlamasına dikkat edilmelidir. Çünkü, böyle zamanlarda stok maliyeti firmalar için ciddi bir sıkıntı oluşturabiliyor. Bu maliyetinizi azaltmak için üretim planlamanızı çok iyi yapmanız gerekiyor. Kuyumcular için geliştirilen Goldist Yazılımı, anlık olarak şirketinizin durumu hakkında size rapor sunuyor. Goldist, bir anlamda firma ve markanıza “Check up” yaptırarak küresel rekabette herhangi bir olumsuz duruma ve kazaya uğramamanız için pusula işlevi görüyor.”

 

Kuyumcu işletmelerinin girdi ve çıktıları çok iyi takip etmesi ve analiz etmesi lazım. Bu noktada özellikle maliyet muhasebesi ve üretim planlamasına dikkat edilmelidir.

 

Goldist Kuyumcu Yazılımı, üretim, perakende ve toptancılıkta kısa sürede etkili ve anlık iş kontrolü sunuyor. Goldist, kuyumculara sunduğu çok yönlü hizmetlerle iş süreçlerini yönetmelerine de yardımcı oluyor. “Yeni nesil kuyumcu yazılımı” olarak da piyasada rakiplerinden öne çıkan Goldist, uzaktan erişim paneliyle işverene dünyanın neresinde olursa olsun firmasındaki gelişmeleri, siparişlerin durumunu mobil telefonları aracılığıyla anlık olarak izleme imkanı sunuyor.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page