top of page

PERAKENDE KUYUMCUNUN SORUNLARINA DEĞİNİLMİYOR


Türkiye’nin önde gelen bilezik üreticilerinden Bayramoğlu Kuyumculuk, hem toptan hem de perakende ağıyla hizmet vermeye devam ediyor. Bayramoğlu Kuyumculuk Firma Sahibi Hasan Alkan, Altın Dünyası’na verdiği röportajda, perakende kuyumculuk sisteminin düzenlenmeye ihtiyacı olduğu dile getirdi.

Firmanız kaç yılında kuruldu, kuruluş sürecinizi kısaca anlatır mısınız?

Bayramoğlu Kuyumculuk 1976 yılında, Elazığ’da, babamla birlikte başladığımız bir yolculuktur. Bayramoğlu Kuyumculuk şuanda 30’a yakın çalışanı, 2 mağazası, üretim fabrikası, toptan ve perakende satış ağıyla yoluna devam etmektedir.

Geride bıraktığımız Ekim Fuarı firmanız adına nasıl geçti? Fuara ilişkin değerlendirmeleriniz neler?

Özellikle Ekim Fuarı’na daha uzun soluklu bakmak gerek; diyelim ki 10 tane ekim fuarına katıldınız, bu 10 fuardan 7’si çok iyi geçmiyor, ancak 3’ü çok iyi geçiyor. Biz o 3’ü yakalayabilmek için her Ekim Fuarı’na katılıyoruz. Bu fuar da orta karar bir fuardı, ne çok iyi ne de çok kötüydü. Fuarlara illa ki satış gözüyle bakmamak gerek. Fuarlar mevcut müşterilerimizle bir araya gelebildiğimiz, onları ağırlayabildiğimiz bir ortam sağlıyor bizlere.

Sonuna geldiğimiz şu günlerde 2017 yılını firmanız adına nasıl değerlendiriyorsunuz?

2017 yılında, diğer yıllara nazaran daha derli toplu ve düzenli gidiyoruz. Kuzey Irak ve Suriye’deki olaylar bizi biraz etkiliyor ama çok da fazla yansıması olmuyor. İhracat yaptığımız ülkeler genelde Dubai, Irak, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Kuveyt, daha az miktarda ise İsrail, Hollanda, Almanya olabiliyor.

Bayramoğlu Kuyumculuk olarak toptanın yanı sıra perakende ağı ile hizmet veriyorsunuz. Oda seçimleri yaklaşırken perakende kuyumcunun sorunlarına ilişkin neler söylemek istersiniz?

Şimdi yeni bir kuyumcular odası seçimleri var. Kuyumcular Odası, kendi oğlum da orada olmasına rağmen söylüyorum, perakendenin sorunlarına çok değinmiyor. Çünkü perakende, aynı siyasiler gibi oy demek. Ne çok fazla üzerine gidilebiliyor ne de tedbir alınabiliyor. Mesela kuyumcular akşam saat 8’de kapanıyor, bakkal, halıcı dahi bizden önce kapanıyor. Oysa ki kuyumcu demek üst düzey banka gibi çalışan bir sistem demek. Sektörün bu konuda kendine çeki düzen vermesi gerek. Yoksa bu şekilde bin liraya cumhuriyet satıp 5-10 lira kazanarak, ki kesesi bile 3 lira ediyor, ne kazanmayı düşünüyoruz?


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

Copyright 2016  

Altın Dünyası Yayın Grubu, Altın Dünyası Yayıncılık ve Kuyumculuk Limited Şirketi'nin tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan haberler ya da her türlü içeriğin, Altın Dünyası'nın izni olmadan kullanılması yasaktır.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page