top of page

TÜRKİYE’YE YÖNELİŞİ SADECE DUBAİ’DEKİ KDV UYGULAMASINA BAĞLAMAMALIYIZ


Sektörün önemli ismi, Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer son zamanlarda Türkiye’ye yönelişin sadece Dubai’deki KDV uygulamasına bağlanmaması gerektiğini belirtti.

Sektörün önemli ismi Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer İstanbul Jewelry Show’da sorularımızı yanıtladı. Başarılı bir fuar gözlemlediğini belirten Kamer fuarla ilgili şunları söyledi.

Çok bereketli bir fuar. Hangi dostuma sorsam herkes çok memnun olduğunu söylüyor. Herkes bu fuarın diğer fuarın diğer fuarlardan daha farklı olduğunu, dünyanın bir çok kesiminden katılımların olduğunu söylüyorlar. Bu memnun edici bir şey. Uluslararası bir fuar. Yani çok çeşitli ülkelerden insanlar geliyor ve siparişe dönüş çok fazla. Alış veriş yapılıyor, bu çok önemli.

Kendi markamız ve diğer markalarımız adına baktığımızda çok yoğun, çok bereketli bir fuar oldu. İnşallah her sene böyle devam eder.

 

Genel olarak Türkiye uzun zamandır dünyanın üretim merkezi olarak hareket ediyor. Neticede insanlar üretimi burada yaptırıyor ve buradan alıp, götürüp Dubai’de satıyorlardı. Artık bu stratejiyi de değiştirmeye başladılar. Yani üretim merkezi olan ülkede toptan ayağını da buraya kurgulayıp boşu boşuna bir transit daha yapmayalım düşüncesi ile hareket ediliyor.

 

Dubai’de de ticaret yapıyorum. Orada da mağazalarım var. Arapların Türkiye’ye yönelmesini sadece Dubai’deki KDV uygulamasına bağlamamak lazım. Genel olarak Türkiye uzun zamandır dünyanın üretim merkezi olarak hareket ediyor. Neticede insanlar üretimi burada yaptırıyor ve buradan alıp, götürüp Dubai’de satıyorlardı. Artık bu stratejiyi de değiştirmeye başladılar. Yani üretim merkezi olan ülkede toptan ayağını da buraya kurgulayıp boşu boşuna bir transit daha yapmayalım düşüncesi ile hareket ediliyor. Yani Türkiye’deki bu yabacı ilgisi sadece Dubai’deki KDV uygulamasına bağlı değil diye düşünüyorum.

Artık uzun süre para etmeyen dükkanlar artık hava parası ile devredilmeye başlanmış. Bu da çok güzel bir gelişme. Kuyumcukent bu işin merkezi olarak kurgulandı, maalesef çok uzun seneler atıl kaldı. Önce bizler sayesinde atıl kaldı. Bizler üretimimizi, mağazalarımızı oraya taşımadık. İlk önce üreticiler gitmeye başladı. Bütün üretim yerleri doldu. Onun arkasından toptancılar gitmeye başladı. Yabancı firmaların da katılımıyla şu anda çok iyi bir noktaya gittiğini söyleyebilirim.

NOT: Cihan Kamer'in röportajında da belirttiği üzere BAE'de KDV uygulamasında değişikliğe gidildi. Röportaj bu değişiklik öncesinde gerçekleştirildi.


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

Copyright 2016  

Altın Dünyası Yayın Grubu, Altın Dünyası Yayıncılık ve Kuyumculuk Limited Şirketi'nin tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan haberler ya da her türlü içeriğin, Altın Dünyası'nın izni olmadan kullanılması yasaktır.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page