top of page

AYTAÇ KAMAR; ''BİLGİSAYARINIZI ALIP GELEREK HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLİRSİNİZ!''


Mücevherat sektöründe pek çok yeniliğe imza atmış olan Aytaç Kamar ile paylaşımlı ofis projesi Work473 hakkında konuştuk.

1. Öncelikle hayırlı olsun; yeni bir oluşum gerçekleştirdiniz: paylaşımlı ofis. Paylaşımlı ofisler son dönemlerde oldukça revaçta. Nedir paylaşımlı ofis? Paylaşımlı ofis konsepti hayli popüler olmasına rağmen birçok iş kolunda fazlaca bilinen bir oluşum değil aslına bakarsanız. Biz de sektörümüzün ihtiyaçları doğrultusunda bu konsepti uygulamaya çalıştık. Paylaşımlı ofis içinde hazır ofislerin, kişiye özel çalışma alanı ve ortak çalışma alanının bulunduğu her şey dahil hizmet veren ofis kompleksi. Paylaşımlı ofise sadece bilgisayarınızı alıp gelerek hemen çalışmaya başlayabiliyorsunuz; üye olduğunuz takdirde ekstra ücret ödemeden kompleks içerisindeki tüm hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz. Paylaşımlı ofisler profesyonel anlamda oldukça önemli, çünkü birçok kişi ile aynı çatı altında fakat farklı işler yaparak işinizi geliştirmeniz mümkün. Tek düze bir ofis alanından ziyade farklı iş kollarından birçok kişi aynı ortamda çalışabiliyor, bu da herkese faydalı olacak bir sinerji yaratıyor.

 

''Bu ortamda birçok profesyonelle aynı alanı paylaşmış oluyorsunuz ve işlerinizle alakalı muhakkak avantaj sağlayacak bir atmosfer ortaya çıkarıyor.

 

2. Peki paylaşımlı ofisler neden tercih ediliyor, avantajları nedir?

Tek başınıza ofis tutacağınız takdirde ödemeniz gereken depozito, kira, elektrik, su, internet, aidat gibi masrafları ödemek yerine her şey dahil sistemle size ait bir ofis alanı, size özel bir masa ya da ortak çalışma alanını kullanmak üzere üyelik yapabiliyorsunuz. Bunun haricinde sekreterya hizmetinden faydalanıp çağrılarınızı, kargolarınızı hatta günlük arama notlarınızı takip ettirebiliyorsunuz. Ofiste ihtiyaç duyduğunuz yazıcı/tarayıcı da mevcut; tüm gün çay-kahve hizmeti de var. Yani fatura, tamirat, temizlik ve personelle ilgili hiçbir sorumluluğunuz olmuyor.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu ortamda birçok profesyonelle aynı alanı paylaşmış oluyorsunuz ve işlerinizle alakalı muhakkak avantaj sağlayacak bir atmosfer ortaya çıkarıyor.

3. Yukarıda Sanal Ofisten bahsettiniz; nedir sanal ofis, nasıl çalışır?

Sanal ofis genellikle fiziksel bir çalışma alanına ihtiyaç duymayan kişilerin tercih ettiği bir sistem. İçerisinde paylaşımlı ofisimizi yasal adres olarak gösterebilme, sekreterimizin telefonunuzu yanıtlayıp adınıza not alarak uygun olmanız halinde size aktarması, uygun olmamanız halinde müşterinizin notunu e-mail ile size göndermesi gibi özellikleri barındıran bir hizmettir. Bunların haricinde tebligat, posta – kargo alımı gibi hizmetler de mevcut. Ticari hukuk yönetmeliğinde tamamen legal olan bir uygulama; yasal adres gösteriminde şirketinizle ilgili tüm kayıtları adresimiz üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

4. Work473’e sadece paylaşımlı ofis demek doğru olur mu?

Work473’ün diğer paylaşımlı ofislerden en büyük farkı özellikle kuyumculuk sektörünün ihtiyaçlarının düşünülerek oluşturulmuş olması, ancak bu kuyumculuk sektörü harici faydalanılamayacak bir alan olduğu anlamına gelmesin. Hazır ofisler haricinde kompleks içerisinde hazır mağazalarımız da mevcut; bunun yanı sıra showcase ve kilitli kasalarımız da var. Toplantı ve etkinlik alanı da komplekste yer alan diğer faydalı alanlar; biz Work473’ün sadece bir çalışma ofisi olmasını değil bir çekim ve cazibe merkezi olmasını, insanların paylaşarak etkileşimle gelişmeye fırsat veren bir yer olmasını istiyoruz.

 

Biz burayı yalnızca bir kazanç kapısı olarak görmüyoruz ve en üst seviyede sektörümüze fayda getirmesini hedefliyoruz. Mikroda atılan adımların makro ölçekte herkese dönüşüm getireceği fikrindeyiz.

 

5. 473’ten insanlar nasıl faydalanacak?

Tüm iş ağlarında olduğu gibi bizim sektörümüzde de rekabet olmasına rağmen, Kuyumculuk sektörü derin bir bağla bağlanmış bir ağ. Kendi içinde en çok etkileşime ve yardımlaşmaya ihtiyaç duyan bununla beslenen bir sektör; gelişme açısından birbirine çokça yardımda bulunan ve büyük bir aile şirketi gibi hareket eden bir oluşum. Work473'te tam bu noktada sektörümüze daha da kenetlenme sağlayacak bir alan. Buraya tasarımcıların/programcıların üyelik yapması yine bu alana işini sağlayan bir firma sahibi veya bir atölyeyle birebir diyaloğa girmesini sağlayabilecek bir ortam. Hazır mağazaya işini taşıyan bir firma sahibi de yine ülkemize yatırım yapmak isteyecek, burayı kısa süreli ofis olarak kiralayacak yabancı firmalarla etkileşime girebilecek.

Biz bu alanda birçok farklı iş kolundan insanın bir araya gelerek birbirine fayda sağlayacağını ön görüyoruz. Belki tek başına çözüm ortağı bulamayan kişiler ya da firmalar bu alanda çözüm ortaklığı sağlayabilecek.

6. Kuyumcukent’te böyle bir oluşum yoktu; bu ilk… Ne gibi etkinlikler yapmayı planlıyorsunuz?

Yine sektörümüzü geliştirmeye yönelik etkinlikler yapma niyetimiz var. Belli aralıklarla rutine oturtarak tasarımcıların/programcıların sıkıntılarını dile getirebilecekleri, paylaşımda bulunabilecekleri panel programları, atölyecilerimizi firmalarla buluşturabileceğimiz sektörel buluşmalar, yine tüm kollardan ortaklık sağlanabilecek etkinliklerle sinerji yaratarak fayda sağlamak niyetindeyiz.

Bunlara ek olarak hali hazırda etkinlik alanımız dışarıdan da eğitim ve toplantılar için açık olacak. Bir firma olarak çalışanlarınıza eğitim vermek isterseniz veya bir lansman gerçekleştirmek isterseniz de etkinlik alanını kullanmanız mümkün.

7. İstediğiniz randımanı yakalarsanız, gelecekte başka yerlerde de açmayı planlıyor musunuz?

Bahsettiğim gibi şu an önceliğimiz kuyumculuk sektörü özelinde ancak herkese hitap ederek yol almak ancak önümüzdeki günler ne getirecek görmek lazım. Elbette istediğimiz yolda ilerleyebilirsek neden olmasın? Yine de burada başlattığımız projeyi layıkıyla sürdürmek en büyük önceliğimiz ve yapılacak çok şey var. Önümüzdeki süreci iyi değerlendirip herkese faydalı olacak şekilde hakkını vermek istiyoruz bu oluşumun.

8. Teşekkürler. Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Projemizi anlatma fırsatı verdiğiniz için biz teşekkür ederiz. Herkese hayırlı olmasını dileriz.

İnanıyoruz ki buradan sağlanacak başarı herkesin başarısı haline gelecek. Biz burayı yalnızca bir kazanç kapısı olarak görmüyoruz ve en üst seviyede sektörümüze fayda getirmesini hedefliyoruz. Mikroda atılan adımların makro ölçekte herkese dönüşüm getireceği fikrindeyiz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

Copyright 2016  

Altın Dünyası Yayın Grubu, Altın Dünyası Yayıncılık ve Kuyumculuk Limited Şirketi'nin tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan haberler ya da her türlü içeriğin, Altın Dünyası'nın izni olmadan kullanılması yasaktır.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page