top of page

“KARALTIN” MARKA TESCİLİNDE BÖLGESİNDE BİRİNCİ


Trabzon’da en çok marka tescili yaptıran kuyum markası olan KARALTIN; ülke çapında da sektörün dev markalarıyla aynı seviyede yer alıyor. Tüm yeni ürünlerine hızla patent alan firma, taklitçilerle hukuki olarak mücadele etmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı.

Trabzon Hasır takısının en önemli üreticilerinden biri olan KARALTIN Kuyumculuk; taklitçi zihniyete karşı başlattığı atılımla, bu konuda mağdur birçok markaya örnek olma amacında. Kısa süre içinde yüzlerce yeni tasarımına tescil alan KARALTIN; son yıllarda kararlı tutumuyla, taklitçilere meydanı bırakmıyor. Trabzon’da en çok marka tescili yaptıran kuyum firması olan KARALTIN; sektörde olumlu örnek olmak için çaba sarf ediyor.

KARALTIN Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara; 2011 yılının başında almış oldukları karar neticesinde, üretim bandından çıkan tüm ürünleri için Türk Patent Enstitüsünden patent aldıklarını ve bu ürünlerini taklit etmeye kalkacak olan kişi ve kuruluşlara asla izin vermediklerini söylüyor. Sektörün en köklü ve çözüme kavuşmayan sorunu haline gelen “Taklitçilik” ile ilgili mücadelede asla hoşgörülü olmayacaklarını belirten Kara; “Patent ve tescil konusunda uzmanlaşmış avukatlar ile çalışıyoruz. Şu an itibariyle markamız Trabzon’da birinci ülke genelinde de en çok ürün tescili yapan kuruluşlar arasında en önlerde yer almaktadır. Biz patent almak ve bu konuda mücadele etmek için ciddi bir maddi yatırım yapıyoruz. Ama artık birilerinin çıkıp bu konuda eyleme geçmesi gerekiyordu. Son yıllarda sergilediğimiz bu kararlı tutum sayesinde, ürünlerimizin taklit edilmesi oldukça azaldı” diye konuştu.

Taklit ürün ile mücadele de kuyumculara da önemli sorumluluk düştüğünü sözlerine ekleyen Kara; vitrinlerine taklit ürünleri koyan kuyumcuların kendi mesleklerine ihanet ettiklerini, yeni tasarımlar ile kuyumcuların satışlarını artırmayı düşünen üreticilerin çalışma arzusunu törpülediklerini dile getirdi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page