top of page

HONG KONG FUARı’NDA %40 DARALMA


Global mücevher endüstrisinin en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Hong Kong Jewellery Show geride kaldı. Geçtiğimiz yıla göre ziyaretçi sayısının %40’a varan oranda azalması, endüstrisinin önümüzdeki dönemde sergileyeceği performans açısından olumsuz değerlendirmeler yapılmasına sebep oldu. Fuarda milli katılım organizasyonu çerçevesinde Türkiye’den çok sayıda firma ziyaretçilerini ağırladı.

Türk kuyumculuk ve mücevherat sektörü Eylül ayı içinde dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Hong Kong Jewellery Show’da dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırladı. Milli fuar katılımı çerçevesinde düzenlenen organizasyonda çok sayıda firmamız yer aldı. Özellikle Çin ekonomisinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında merakla beklenen fuarda yine dünyanın dört bir yanından 1000’in üzerindeki firma katılımcı olarak yer aldı. Ancak Asya’da yaşanan ekonomik durgunluğun etkilerinin gözlendiği fuarda ziyaretçi sayısında yaşanan azalış dikkat çekti. Hong Kong Jewellery Show’da geçtiğimiz yıldaki organizasyona göre %40 oranında ziyaretçinin azaldığı fuar sonunda yayınlanan raporlara yansıdı.

Özellikle son yıllarda dünya mücevher endüstrisinin kalbinin attığı yer olarak kabul edilen Hong Kong’da yaşanan durgunluk, global mücevher endüstrisi tarafından da temkinli karşılandı. Gerek üretim gerekse tüketim pazarı anlamında son derece önemli olan Uzak Doğu’da yaşanan durgunluğun global endüstrisin genelini de olumsuz etkileyeceği tahmininde bulunan uzmanlar, ihracatta pazar çeşitlendirme stratejisinin son derece önem kazandığının altını çizdi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page