top of page

CHOW TAİ FOOK CULLİNAN BAŞYAPITINI ORTAYA ÇIKARDI: "ÇİÇEK AÇAN MİRAS"


Pırlanta Uzmanı Chow Tai Fook'un mirası olan ve çağdaş Çin'de ortaya çıkarılan en ender elmaslardan biri dünyaca ünlü mücevher sanatçısı Wallace Chan'e emanet edildi.

Hong Kong'daki en büyük mücevher şirketi olmanın yanı sıra piyasa değerine göre 86 yıllık geçmişi ile dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Chow Tai Fook Jewellery Group Limited, bugün "Çiçek Açan Mirası" ortaya çıkardı. "Çiçek Açan Miras" günümüz Çin'inde ortaya çıkarılan ve böylesine yaratıcı ve karışık sanatsal nitelikteki en önemli pırlanta başyapıtlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Dünyaca ünlü mücevher sanatçısı Wallace Chan'in meydana getirdiği parça, Chow Tai Fook'un 2010'da eline geçen ve üç yılını kesip parlatmakla uğraştığı, ender 507.55 karat Tip IIA ham elmas olan, Cullinan Heritage tarafından kesilmiş, 24 D-renginde kusursuz (DIF) elmaslarının ortasına yerleştirilmiştir. 3. derece, yani mümkün olan en yüksek kesim derecesine sahip 104 karatlık mükemmel ve yuvarlak DIF olan en büyük parça, bu türde yapılmış olan elmasların en büyüklerinden.

Chow Tai Fook Jewellery Group Başkanı Dr. Henry Cheng "Bugün, beş yıl önce başladığımız bir yolculuğu sonlandırıyoruz ve ortaya çıkarılmış olan ender ve tarihi elmastan daha fazla gurur duyamazdık. Dünyaca tanınmış Mücevher Sanatçısı Wallace Chan, Cullinan efsanesini yaşatarak Cullinan elmaslarını hayata döndürdü. “Çiçek Açan Miras", Chow Tai Fook'un Çin kültürüne olan bağlılığı, sanata hakimiyeti ve pırlanta uzmanı olarak sahip olduğu konumu ortaya koyuyor. Pırlantayı, çağlar boyu Chow Tai Fook markasının baş mücevheri olarak kalacak bir eser olarak görüyoruz.” dedi.

Chow Tai Fook ile ilk kez işbirliği yaptığını belirten Wallace Chan "Biz bir hayali paylaştık: bu hayatta bir kez gerçekleşecek rastlaşma ile bir nesilden diğerine aktarılabilecek bir eser yaratmayı başardık" dedi.

Cullinan Heritage Hakkında

2010 yılındaChowTaiFook507 karatlık Culinan Heritage için US$35.3 milyonluk teklif vererek (yaklaşık HK$275 milyon), ham elmasa verilen en yüksek teklif rekorunu kırdı.

Ender görülen Tip IIA ham elmas, son derece berrak oluşu, kusursuz kalitesi ve asil mirası ile dünya çapında üne sahip. Söz konusu elmas, dünyanın en ünlü elmaslarının çoğunun ortaya çıkarıldığı Güney Afrika'nın Guateng İlindeki Cullinan Elmas Madeninde bulundu. Bölgede ortaya çıkartılan diğer önemli elmaslar arasında, İngiliz Kraliyet Mücevherlerinin büyük bir kısmını teşkil eden ve 1905'te bulunan dünyanın keşfedilen en büyük elması olan Cullinan Elması yer alıyor.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page