top of page

KUYUMCUKENT SEKTÖRÜN CAZİBE MERKEZİ OLDU


Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç 2016 yılında da Kuyumcukent’teki gelişimin devam edeceğini belirtti. Bundan sonraki süreçte Kuyumcukent’in sektörün pazarlama merkezi olması yönündeki çalışmalara daha da odaklanacaklarının altını çizdi.

‘’Kuyumcukent’teki hareketlilik 2015 yılında da devam etti. Biz bu yılın başından itibaren Kuyumcukent’in sadece sektörün üretim merkezi değil aynı zamanda pazarlama merkezi olması yönünde çalışmalar yapmaya başladık. Atölye bloğunda boş yer neredeyse kalmadı. AVM Bloğu doluluk oranları da her geçen gün artıyor. 2016 yılında Kuyumcukent’in sektörün pazarlama ve cazibe merkezi olması yolunda çalışmalara odaklanacağız.

Göreve geldiğimiz günden bu yana ortaya koyduğumuz çalışmaların olumlu yansımasını genellikle doluluk oranları ile ilişkilendiriyoruz. Ancak burada gözardı etmememiz gereken bir nokta da gayrimenkul ve kira fiyatlarında meydana gelen artıştır. Sektörün üretim tesisi ihtiyacının giderilmesinin yanısıra kat maliklerinin yatırımlarının değerinin artıyor olması da Kuyumcukent’teki gelişmenin önemli artılarından biri olduğunu ifade etmek isterim. Kat malikleri bu konuda uzun yıllar büyük sıkıntı yaşadı. Bir taraftan gayrimenkul fiyatları gerilerken diğer taraftan tesis boş olduğu için ödenen aidatlar kat malikleri için büyük sorun teşkil ediyordu. Ancak günümüzde Kuyumcukent’e olan güvenin tesis edilmesi ile birlikte bu konuda da iyileşme başladı. Önümüzdeki dönemde gayrimenkul yatırımlarının karşılığı anlamında da pozitif geliişmelerin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde önce boş olan işyerleri doldu. Kat malikleri yavaş yavaş aidat masrafından kurtuldu ve kira geliri elde etmeye başladı. Sonrasında artan talebe bağlı olarak kira gelirleri yükselmeye başladı. Artık gayrimenkullerin değerinin artmaya başladığı döneme gelindi.

Bu gelişmeler paralel olarak Kuyumcukent’in pazar özelliği de ön plana çıkmaya başladı. Artık çok sayıda kişi ürün tedarik ihtiyacını Kapalıçarşı’ya gitmek yerine Kuyumcukent’e gelerek karşılıyor. Sadece ürün değil, döviz, külçe altın gibi ürünlerin yanısıra pek çok hizmeti dahi tek çatı altında temin edebiliyor. Ayrıca son dönemlerde çok sayıda yabancı alıcının da Kuyumcukent’e geldiğini gözlemliyoruz. Önümüzeki dönemde Kuyumcukent’in pazar anlamındaki gelişimi artarak devam edecek.’’

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page