top of page

SEZGOLD ÜRETİMİNİN %30’UNU İHRAÇ EDİYOR


Sektörümüzün genç markalarından biri olan, 2 yıl önce deneyimli kuyum ustası Sezgin Çolak tarafından kurulan ‘Sezgold Kuyumculuk’; yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da yoğun ilgi görüyor. Kısa süre zarfında üretiminin %30’unu ihraç etme başarısı gösteren Sezgold; hizmet verdiği markaların hem iç hem de dış pazarda yüzünü güldürüyor.

Sektörümüz için oldukça zor bir yıl olan 2015’te, işlem hacmini artırmayı başaran, 2014 rakamlarının üzerinde pozitif rakamlar hanesine yazdıran Sezgold Kuyumculuk; atölyesinde ürettiği her 3 üründen 1’ini yurtdışındaki takıseverlere sunuyor. Ağırlıklı olarak yüzük, küpe üretimi yapan, diğer takı gruplarında da sipariş üzerine hizmet sunan Sezgold; 14,18 ve 21 ayarlarda da seri üretim yapabilme esnekliğine sahip.

Yurtiçi ve yurtdışı olarak üretim kalitesinde bir farklılığa gitmediklerini, standart yüksek kaliteli üretimi her yöne eşit gerçekleştirdiklerini belirten Sezgin Çolak; “Yaklaşık 2500 modelden oluşan geniş ürün çeşitliliğimizle, pres ve döküm teknikleri üzerine titiz bir üretim ortaya koyuyoruz. Müşterilerimizin sipariş devamlılığının olması, ürünlerle ilgili geri şikayet bildiriminde bulunmamaları, işimizde başarılı bir yolda olduğumuzun en somut göstergesidir” diye konuştu.

Çalıştıkları üst düzey markaların İstanbul Jewelry Show’daki stantlarında, kendi ürettikleri ürünleri sergileyecek olmalarından heyecan duyduklarını, ağırlıklı ihracata yönelik olan İJS Ekim fuarının sektörümüze hayırlı kazanımlar getireceğine inandığını dile getiren Çolak; 2016 yılından itibaren birçok uluslararası fuarı yerinde izleyeceğini, fuarda Dünya takı trendlerini yakından takip ederek, modellemelerinde çok daha engin bir bakış açısına kavuşacaklarını ifade etti.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page