top of page

“İSTANBUL JEWELRY SHOW’UN PERFORMANSI ÇOK ÖNEMLİ”


Dünya çapında insanların genel refah seviyesinin ve alım gücünün düştüğünü, yaşanan bu durgunluğun ihtiyaçlar listesinde çok daha gerilerde yer alan takı alışverişinde tempoyu fazlasıyla aşağı çektiğini dile getiren Eren Has Gümüş ve Değerli Madenler Genel Müdürü Hakan Aytaş; böylesi bir dönemde İJS’nin göstereceği performansın hayati önem taşıyacağını ifade etti.

Hem ülkemiz içinde yaşanan gelişmeler, hem de komşu ülkelerdeki ve Dünyadaki global ekonomik sıkıntılar özellikle kuyum sektöründe işlem hacmini bir hayli düşürdü. Sektörümüze yıllardır değerli has maden tedariğinde bulunan Eren Has Gümüş; geçmiş döneme göre kendisinden daha az miktarda has maden talepleriyle, bu negatif durumu çok daha yakından gözlemliyor. EHG Genel Müdürü Hakan Aytaş; altın fiyatlarında son dönemde yaşanan yükselişin iki hafta boyunca yoğun bir hurda altın girişine sebebiyet verdiğini, geçen yılın bu aylarıyla aynı dönemde yaşanan bu hareketliliğin, üretim ile paralel olmamasından dolayı sektörümüze çok önemli bir fayda getirmediğini söyledi.

Her yıl, İJS’nin ardından kendileri gibi aracı kurumların işlem hacminde önemli artışlar oluştuğunu kaydeden Aytaş; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ümit ediyoruz ki bu fuarın ardından tekrar üreticilerimiz yoğun siparişler alsınlar ve sektörümüzde canlanma yaşayalım. Dünya genelinde adaletsiz bir gelir dağılımı söz konusu. Dünya nüfusunun %15’i, %80’nin sahip olduğu maddi değere ve imkanlara sahip. Böyle olunca arz talep dengesinde çok önemli düşüşler yaşanabiliyor. Takı ve mücevher alımı; psikolojik ihtiyaç sınıfına giriyor. Barınma, gıda, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçların eksiksiz olmasından sonra psikolojik ihtiyaçlara sıra geliyor. Son dönemde ülkemizde yaşanan birçok acı olayın neticesinde toplumun psikolojisi bozuluyor. Takı ve mücevher alımında insanların mutlu olması çok önemli. Bu günlerin sona ereceğine inanıyoruz.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page