top of page

DE BEERS TİCARİ SINIFLANDIRMA LABORATUVARI AÇIYOR


Endüstrinin sınıflandırma laboratuvarlarına bir ek olan IIDGR, Uluslararası Elmas Sınıflandırma Ve Araştırma Enstitüsü'ne hazır olun. İlginç olan ise arkasındaki isim: De Beers.

De Beers, geçmişte De Beers'ın Forevermark markası için raporlar hazırlayan IIDGR'yi resmi olarak 22 Şubat günü hizmete açtı.

Yeni labrotuvarı farklı yapan şey ise De Beers sözcüsü David Johnson tarafından belirtildiği gibi, sınıflandırma yaparken ağırlıklı olarak son teknolojiye güvenilmesi. Her rengin sınıflandırması için tam otomatik cihazlar kullanılıyor. Şeffaflığı I3'ten VS'ye kadar sınıflandıran bir makina ise 'sınıflandırma yardımcısı' olarak kullanılıyor.

Johnson'ın dediğine göre insan sınıflandırıcılar dışarıda kalmıyorlar, tüm sonuçları ikinci kez kontrol etmek için oradalar. Eğer tutarsızlık varsa yada sınıflandırma sınıra çok yakınsa elmas sisteme en baştan giriyor.

Laboratuvarlar teknoloji, güvenilebilirlik, dürüstlük ve sürdürülebilirlik özellikleri ile diğerlerinden ayrılıyor. En önemli odak noktaları Surat laboratuvarından çıkan sonucun diğer laboratuvarlarla birebir aynı gelmesi. Makinalar arası işlem sürecin doğruluğunu garantiliyor. Makina tarafından sınıflandırma yapılacağı için kimse bir taşı yanlış sınıflandıramıyor. Johnson sonuçların gelişinin de daha hızlı olmasını amaçladıklarını belirtiyor.

De Beers şuan 3 laboratuvara sahip, Maidenhead, Birleşik Krallık; Surat, Hindistan; ve Anrtwep, Belçika. Firma özellikle Hindistan, Uzakdoğu, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarını hedef kitlesinde tutuyor.

Johnson, ileride ABD'de de bir laboratuvarın olası olduğunu da belirtiyor. Servisin çok başlarında olduklarını söyleyen Johnson talebe göre adım atacaklarını ve yeni laboratuvarların ticari yararlarının yanı sıra endüstride tarafsızlık açısından da faydaları olduğunu ekliyor.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page