top of page

LEVİN, TÜRK KUYUM İŞÇİLİĞİNİN ÖZEL ÇALIŞMALARINI SERGİLEYECEK


Geçtiğimiz Ekim Fuar’ında birbirinden yeni tasarımlara sahip fantezi takı modelleriyle dikkat çeken Levin Kuyumculuk; titiz bir çalışmanın ardından ikinci kez fuarda en yeni tasarımlarını görücüye çıkaracak. Son dönemde ihracat çalışmalarını artıran Levin; fuarda daha çok yurtdışı ticaretini artırmaya yönelik beklentiler içinde…

Deneyimli kuyum ustası İsrafil Güner tarafından kurulan Levin Kuyumculuk; İstanbul Jewelry Show’a yaklaşık 6 aydan bu yana hazırlanıyor. Geçtiğimiz İJS’de ilk kez kültürel ve çerçeveli takı gruplarının haricinde, farklı takı gruplarından özgün tasarımlarını müşterilerine sunan Levin; yine taklit edilmesi çok zor olan, farklı coğrafyalar için ayrı ayrı hazırladığı özel koleksiyonlarıyla fuara renk katacak.

İç piyasanın oldukça sakin olduğunu dile getiren İsrafil Güner, piyasadaki düşük işçilik fiyatlarının yarattığı olumsuz duruma ilişkin şunları söyledi: “İstanbul dışındaki illerdeki üretici arkadaşlarımızın çok düşük işçilik fiyatlarıyla ürün satışında bulunması sürdürülebilir bir durum değildir. Kısa vadede biz İstanbullu üreticilere olumsuz yansısa da uzun vadede bu durum, diğer illerimizdeki üretici dostlarımızı sıkıntıya sokacaktır. Bence meslektaşlarımız, fiyat düşürmekten ziyade kaliteli üretimi artırma gayesinde olmalıdırlar” diye konuştu.

Daralan piyasa şartlarında, üretici enflasyonunun olduğu ülkemizde; “önemli olan üretim yapmak değil neyi ürettiğin çok daha önemlidir” felsefesiyle hareket etmenin zorunlu hale geldiğini vurgulayan Güner; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugün kuyumcu vitrinlerinde aylardır satılmayan ve atıl durumda bulunan kilolarca altın takılar yatıyor. Halbuki kuyumcu dostlarımız, çok daha özenle seçilmiş ve bölgelerindeki son tüketicinin talebini karşılayan tarzlarda ürünler yer alsa piyasadaki daralma daha az hissedilecek. Biz yeni modellerimizi oluştururken, tasarımlar arasında çok titiz elemeler yapıyoruz. Yıl içinde belirli sayılarda, koleksiyon bazında çalışmayı tercih ediyoruz. Hem yerli hem de yabancı müşterilerimiz; Levin’de piyasada çok fazla görülmeyen sadece markamıza özel ürünleri görecekler.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page