top of page

PERAKENDECİLER İÇİN ALTERNATİF BORSA ÜYELİK SİSTEMİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR


Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası’na perakendeci kuyumcuların da üye olmasını kolaylaştıracak alt üyelik sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi.

Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası’nın faaliyete başlaması ile birlikte çok sayıda firma üyelik kaydını gerçekleştirdi. Üye sayısı 500’e yaklaştı. Her geçen gün çok daha fazla sayıda değerli taş, Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası’nda işlem görmeye başladı. Yalnızca Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası üyelerinin ÖTV ve KDV muafiyeti avantajlarından yararlanabilmeleri sebebiyle üye sayısı hızla artmaya devam ediyor.

Borsa üyeliği avantajları konusunda sektörde bilincin artması ile birlikte yalnızca toptan taş ya da toptan pırlantalı mücevher satışı ile ilgilenen firmalar değil perakendeci firmalar da borsa üyeliğine sıcak bakmaya başladı. Standart üyelik bedeli 20 bin TL olmasına karşın perakendeci firmalar dahi üyelik başvurusunda bulunmaya başladı.

Üyelik koşullarında ve ödenecek bedelde iyileştirmeye gidilmesi yolunda üye sayısının daha da artacağını belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, alt üyelik olarak tanımlanabilecek sistemin uygulanmaya geçmesi ile birlikte perakendeci firmaların da önemli avantajlardan yararlanabileceğini belirtti. Bu konuda Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Ayhan Güner, şu değerlendirmede bulundu;

Üyelik bedelinin 2 bin TL’ye çekilmesi önemli

‘’Perakendeci firmalara özel bir üyelik sistemi üzerinde çalışılıyor. Perakendecilerin ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu üyelik modeline göre üyelik bedelinin 20 bin TL değil de 2 bin TL olmasını hedefliyoruz. Bu şekilde perakendeciler de ÖTV ve KDV avantajlarından faydalanabilecekler. ÖTV ve KDV konusundaki vergi düzenlemesinin amacına ulaşabilmesi için perakendecilerin de bu sisteme dahil olmaları gerekli. Üye tabanını genişletmek adına perakendecilere özel geliştirilecek bir alt üyelik sistemi özel önem arz ediyor.’’

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page