top of page

USTALIK TEKNOLOJİ İLE BULUŞUYOR


Modern altyapı ve gelişmiş en son teknoloji eşliğinde donatılan, müşteri ilişkilerinden ürün geliştirmeye kadar tüm departmanların tek çatı altında toplandığı, çağdaş alyans üretim merkezinde çalışmalarına devam eden Piramit Alyans; ileri teknolojiyi, değerli ustalarının tecrübeleriyle harmanlıyor. Yurtdışından ithal ettiği ve kendi isteklerine göre tasarlanan özel CNC makinesiyle birlikte ‘entegre alyans üretim bandı’ oluşturan Piramit Alyans; her türde her tarzda üretim yapabilme gücüyle, müşterilerine ‘Hayır’ kelimesini hiçbir şekilde kullanmıyor.

Her geçen gün gelişen bilim sayesinde; üretim alanında çok daha etkin çözüm üreten yenilikler ve işlevsel cihazlar üreticilerin hizmetine sunuluyor. Böylelikle çok daha yüksek kaliteli ürünlerin, özel tasarımların kolaylıkla ortaya çıkması sağlanıyor. Gelişen teknolojiden sektörümüz de payına düşeni fazlasıyla alıyor. Sektörümüzde uzun yılları geride bırakan, köklü markalarımızdan Piramit Alyans; ileri teknolojiyi en etkin kullanan firmalarımızdan birisi. “Entegre Alyans Üretim Bandı” kavramını oluşturan, teknik cihazlarını, tecrübeli ustalarıyla çok daha etkin bir şekilde kullanan Piramit Alyans; müşterilerine farklı üretim tekniklerinde, birbirinden özel modeller sunabiliyor. Yılda 400 farklı modeli hayata geçiren Piramit Alyans; yüksek kaliteli alyanslarına mutlaka ustalarının dokunuşuyla ‘ruh’ katmayı da ihmal etmiyor.

Piramit Alyans Genel Müdürü Mehmet Arıkan; yüksek teknolojinin yapabildiği insan elinin yapamadığı ince detayları, cihazların gerçekleştiremediği ustalarımıza has bakış açısıyla çok başarılı bir şekilde harmanladıklarını ve son yıllarda Piramit Alyans’ın müşterilerine birbirinden özel modeller sunduğunu söyledi.

‘‘Mevcut kadromuzda küçülmeye gitmedik.’’

Firmalarında teknikerler ve kuyum ustalarının koordineli bir çalışma ortaya koyduğunu belirten Mehmet Arıkan; “Gelişen teknolojiden maksimum faydalanırken, mevcut kadromuzda küçülmeye gitmedik. Şu anda daha yüksek hacimli üretimleri aynı kişi sayısıyla yapabilme gücüne eriştik. Müşterilerimizin beklentisine yakın ürünler değil, birebir istediğini veriyoruz” dedi.

15 yıl önce 10-15 alyans modelinin yer aldığını, bugün ise 4000’in üzerinde alyans modelinin tüketiciye sunulduğunu kaydeden Arıkan; “Yükselen altın fiyatları alyansın satışını olumsuz etkiledi. İnsanlar daha hafif ve daha az maliyetli alyans almak istediler. Ayrıca tüketiciye çok farklı modeller sunarak daha rahat bir satış yapılması hedeflendi. Yüksek teknolojinin de yardımıyla kişiye özel alyans hızla üretebiliyoruz. Kısacası ileri teknoloji, butik üretimin seri üretim halinde yapılmasına imkan tanıyor. Teknolojik gelişimler en çok tasarımcılarımızın yüzünü güldürdü. Yakın bir zamana kadar “Üretilebilir tasarımlara imza atın” diye tasarımcılarımıza sürekli dikte ettiğimiz sözler geçmişte kaldı. Artık tasarımcılarımız bu cihazlar sayesinde neredeyse tüm hayallerini gerçeğe dönüştürebiliyorlar. El işçiliğinin yapamayacağı ince işleri, zor ayrıntıları ve motifleri modelleme robotumuz sıfır hata ile gerçekleştiriyor.”

Piramit Alyans’ın yenilikçi ve sürekli gelişmeyi ilke edinen bir felsefe ile hareket ettiğini, sözlerine ekleyen Arıkan; kuyum sektörünün el işçiliğinden sanayileşmeye geçiş dönemini hep beraber yaşadıklarını dile getirdi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page