top of page

ZANAATINI KONUŞTURAN “KARALTIN” HASIRA İTALYANCA KONUŞTURDU


Trabzon Hasır takısı dendiğinde ilk akla gelen markalarımızdan biri olan, sektörümüzün dev perakende zincirine sahip firmalarının tek tercihi olan Karaltın Kuyumculuk; yeni yılın özel koleksiyonlarıyla ilgi topluyor. İtalyan küçük altın toplarla yapılan ve son yıllarda takı alanında moda olan Dorika’yı Trabzon Hasırı ile buluşturan Karaltın; adeta ortaya bir sanat eseri çıkardı. Minik küçük altın toplarla süslenen Trabzon Hasırının en yeni modelleri, özellikle ilk kez Trabzon hasırı almayı düşünen gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Hasıra İtalyan estetiği katan Karaltın; Dünya takı trendlerini yumuşak geçişlerle modellerine yansıtıyor.

Trabzon Hasırının köklü markası, Trabzon’un uluslararası ismi Karaltın Kuyumculuk; yeni sezona yine iddialı tasarımlarıyla merhaba dedi. Birçok farklı çizgiye sahip koleksiyonlarında en yeni tasarımları üretim bandından çıkaran Karaltın; daha önce hiç denenmemiş bir dizaynı cesurca Trabzon Hasırına uyarladı. Piyasada ‘Dorika’ modeli olarak tanınan, ithal İtalyan altın toplarla yapılan ve çok yüksek satış rakamları elde eden bu özel tarz, Trabzon Hasırının benzersiz dokusuna uyumlu bir şekilde adapte edildi. Karaltın Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara; İstanbul Jewellery Show’un takvimine paralel olarak piyasaya sunulan 2016 model Karaltın hasır takılarında, çok özel ve daha önce denenmemiş tasarımları madene aktardıklarını, iki efsane ‘Dorika’ ve ‘Hasırı’ titizlikle harmanladıklarını söyledi.

“Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir” sözünü hatırlatan Cevat Kara; Trabzon hasırının daha geniş kitlelere ulaşması için bu tarihi takıyı üreten firmalara önemli sorumluluklar düştüğünü, ata yadigarı olan Trabzon Hasırını bu tip yeni yaklaşımlarla farklı coğrafyalara taşımanın daha kolay olacağını dile getirdi.

İthal altın toplarla, ışıltılı Trabzon Hasırının daha da göz alıcı bir parlaklığa ve görünüme kavuştuğunu kaydeden Kara; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kısa sürede Dorika Hasır koleksiyonumuz yoğun ilgi gördü. Karaltın’ın her modelinde olduğu gibi bu koleksiyonumuzun her bir parçası, taklitçi zihniyete karşı tescillenmiştir. Karaltın’ın taklitle mücadele konusundaki taviz vermeyen ve hukuki olarak her tür mücadeleyi ortaya koyma kararlılığını tekrar hatırlatmak istiyorum. Gün geçtikçe Trabzon Hasırında çeşitlenme oluyor. Yıllar önce fantezi tasarım anlayışını Trabzon Hasırına biz katmıştık. Klasik, Dorika, Kraliçe ve Fantezi ana başlıklar altında 4 farklı tarza sahip ürün koleksiyonlarımızdan mutlaka birisi, takıseven bayanın zevkine hitap etmektedir. Önce mesleki başarıyı hedeflediğimiz, içimize sinmeyen hiçbir şeyi üretmediğimiz için Karaltın ismi kalite ile özdeş olmuştur. Yaza doğru mevcut koleksiyonlarımızın içine yeni modeller ilave edeceğiz.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page