top of page

ALTINİŞ BYAHLAT YILIN İLK YARISINDA ÜRETİM HIZINI KESMEDİ


Sektörümüzün dinamik markalarından biri olan Altıniş ByAhlat; oldukça durağan geçen ve kuyum alışverişinin azaldığı yılın ilk yarısında, üretimde hız kesmeden yoluna kararlılıkla devam etti. Özellikle İstanbul Jewelry Show’da sergilediği ve yepyeni tarzlara sahip takılarıyla dikkat çeken Altıniş; arkasına aldığı bu rüzgâr ile yılın ilk yarısının sonunda, geçmiş yılın rakamlarına paralel sonuçlar elde etti.

Son dönemlerin en durgun istatistiklerini yaşadığımız kuyum sektöründe, az sayıda firmamız mevcut hedefleri doğrultusunda ilerleme kaydediyor. Bu sisli havada, güneşi gören firmalarımızdan birisi de yılların deneyimli markası Altıniş ByAhlat. Sektörümüzün deneyimli ve nadir bayan şirket yöneticilerinden biri olan Altıniş ByAhlat Genel Müdürü Mehtap Ahlat; 2015 yılının son çeyreğinde piyasanın 2016’nın çok zorlu geçeceği ile ilgili net sinyaller verdiğini, bu bilgileri çok iyi derleyen firmalarının, kontrollü bir yaklaşım ve yeni tasarımlara ağırlık vermesiyle birlikte yılın ilk yarısını kayıpsız atlattıklarını söyledi.

Markalarının İJS kapsamında birçok yeni tarza sahip özel koleksiyonları mevcut müşterilerine sunmalarının ve ihracat alanında vites yükseltmelerinin, 2016 hedeflerini geri çekmelerine mani olduğunu kaydeden Mehtap Ahlat; “Yurtiçinde mevcut müşterilerimizin dışına çıkmadık ve tüm gücümüzü onlar için kullanmaya devam ettik. Geçmişe göre daha fazla yeni model üretimi yaptık. Tarzımızın dışında yeni takı gruplarının üretimine başladık. Mevcut ziyaret sıklığımızı koruduk. Müşterilerimizin bir dediklerini iki etmedik. Sonuç itibariyle, durağan bir piyasayı fren yaparak değil gaza basarak aşmaya gayret gösterdik” diye konuştu.

Bu yılın sonuna kadar çok fazla güneşli günler piyasada olacağını tahmin etmediğini belirten Ahlat; Türk kuyum sektörünün çok zorlu bir yıl yaşadığını, ayrıntılı bir şekilde bütçelerini dengelemeyen birçok markanın ciddi riskler ile karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

Bugün gerçekleşecek kontrolsüz ticaretin, yüklü bakiyeli satışların yakın gelecek için büyük sıkıntılar ortaya çıkarabileceğini önemle vurgulayan Ahlat; “Bazen mevcudu korumak, mevcudu kaybetmemek en büyük kazanım anlamı taşır. En iyi hücum, etkili savunma ile sağlanır” diyerek sözlerini noktaladı.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page