top of page

FANTEZİ TRABZON HASIRI 10 YAŞINA GİRİYOR


Trabzon Hasır Bilekliği ve setine 10 yıl önce büyük bir cesaretle “Fantezi” ürün grubunu ortaya koyan ve bir ilke imza atan Karaltın, geçtiğimiz günlerde üretim bandından 500’üncü yeni modelini geçirdi. Mesleğini büyük bir aşkla yapan Cevat ve Nevzat Kara kardeşlerin kurduğu Karaltın Kuyumculuk; Trabzon Hasırının hem ülkemizde hem de yurtdışında popüler olmasında ve yoğun ilgi görmesinde büyük katkı sağlıyorlar.

Yıllarca klasik olarak piyasada çok sınırlı model ile sunulan Trabzon Hasır bileklik ve setleri; Karaltın Kuyumculuk tarafından radikal bir kararla bundan tam 10 yıl önce “Fantezi Trabzon Hasırı” adıyla üretilmeye başlandı. Aradan geçen 10 yılın ardından, fantezi katılmış Trabzon Hasırı her geçen gün gelişerek tüm ülke çapında talep edilen bir ürün grubu haline geldi. Trabzon hasır takı zanaatını, daha geniş kitlelerin beğenisine sunmak ve sadece düğünlerde kullanılan bir takı olmaktan çıkarmak adına “Fantezi Hasır Set” üretimi kararı aldıklarını belirten Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, bu ürün grubunu kabul ettirene kadar çok ciddi zahmetler yaşadıklarını ve üretim aşaması dâhil olmak üzere ilk başlarda başarılı sonuçlar elde etmek için aylarca büyük emek harcadıklarını ifade etti.

Kara; fantezi hasır set üretiminde en zorlu, işçiliği ve tasarımı en gösterişli modellerin üretimini tercih ettiklerini, son yıllarda tüm tasarımlarının patentini alarak, taklitçi zihniyet ile ciddi bir mücadele başlattıklarını söyledi. Cevat Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün gerek yurtiçi gerekse yurtdışından fantezi Trabzon hasır setlerine büyük ilgi var. Geçtiğimiz günlerde üretim bandımızdan 500’üncü yeni modelimizi çıkardık. Dile kolay 500 özel ve farkı tasarım madene aktarmışız. Bugün büyükşehirlerimizde çalışan bayanlarımız dahi fantezi Trabzon hasır setlerine sahip olmak istiyorlar. Biz fantezi ürün grubumuzu piyasaya sunarken Trabzon hasırının yüzlerce yıllık örme geleneğinde en ufak bir değişikliğe gitmedik, özünü bozmadık. Günümüzde yaptığımız fantezilerde aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Son dönemde özellikle İtalyan altın toplar (Dorika) eklediğimiz fantezi setlerimiz bu yaza damga vuracaktır.“

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page