top of page

HER GELİNİN HAYALİ KARALTIN İMZALI TRABZON HASIRI


Sektörümüzün büyük bir umutla beklediği, düğünlerin çoğalacağının öngörüldüğü Temmuz ayı, kapımızı çaldı. Yılın ilk 6 ayında oldukça durağan bir yarıyılı geride bırakan kuyumculuk sektörümüz, yılın ikinci yarısında hareketlilik yaşamayı arzu ediyor. Düğünlerle birlikte kuyumcu vitrinlerinin vazgeçilmez assolisti kabul edilen Trabzon Hasırına talepte artış olacak. Ülkemizdeki farklı bölgelerimizde yaşayan bayanların sahip olmak adına büyük bir heyecan duyduğu, asil görünümü, tarihi dokusu ve belirli bir ağırlığıyla Trabzon Hasırı; her bayanın özellikle her gelinin hayali oluyor. Trabzon Hasırının köklü üreticisi Karaltın; düğün sezonuna en yeni modelleriyle tam olarak hazır….

Ramazan Bayramının ardından kuyum alışverişinde önemli bir artış bekleniyor. Düğünlerin artmasıyla birlikte, özellikle her gelinin hayal ettiği asil takı Trabzon Hasırı, ön plana çıkmaya hazır. 2016 yılına çok ciddi tasarım hamleleriyle giren, Trabzon Hasırının ülke çapında yakından tanınan markası Karaltın Kuyumculuk; yılın ikinci yarısında da yeni tasarımları hayata geçirmeye devam edecek. Karaltın Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara; altın fiyatlarının yüksekliğine karşın düğünlerde gelinlerin Trabzon Hasırı hayalinin devam ettiğini, genel çizgisini kesinlikle deforme etmeden, herkesin zevkine hitap edecek küçük detaylar katarak Trabzon Hasırını geniş kitlelerin beğenisine sunduklarını ifade etti.

Bugün birçok son tüketicinin kuyumculara gittiğinde Trabzon Hasırını sorarken ‘Karaltın’ın ürettiği Trabzon Hasırı mı? “ diye söze başladıklarını belirten Cevat Kara; “Bu durum bizi çok memnun ediyor. Ürünlerimizi kullananlar mutlu oluyor ve bu mutluluklarını çevresindekilerle paylaşıyorlar. Tüketici önemli bir birikimini ürünümüze kanalize ediyor. Biz üreticilerin çok ciddi sorumluluğu var. Satış bizim için satışın gerçekleşmesiyle biten bir süreç değil. Tüketicinin kullanımı süresince mutlu olması ve sorun yaşamaması da bizim sorumluluğumuzdadır” diye konuştu.

Ülkemizin önemli markalarının Trabzon hasırı talebini karşılamaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Kara; “Karaltın kalitesini tercih eden firmaların sayısı artıyor. Yoğun bir el işinin kullanıldığı Trabzon Hasırında, kontrolsüz bir büyüme ve kontrolsüz bir kapasite artırımı yapmamız mümkün değil. Bu yüzden kaliteden en ufak bir taviz vermeden, mevcut taleplere zamanında cevap verebileceğimiz bir gelişim stratejisini benimsiyoruz” dedi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page