top of page

ADOR GOLD FARK YARATARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR


Türk kuyumculuk ve mücevherat sektörünün önemli firmaları arasında yer alan Ador Gold istikrarlı büyüme sürecine devam ediyor. 2013 yılının başında kurulan Ador Gold bu süre zarfında toptan kategorisinde sektörün en önemli oyuncularından biri haline geldi. Firmanın fark yarattığı unsurlar, çalışmaları ve önümüzdeki dönem hedefleri ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Koçak’ın değerlendirmelerini aldık.

Çok uzun yıllara dayanan sektör tecrübesi temelinde 2013 yılında kurulan Ador Gold, pek de uzun olarak tanımlanamayacak bu süre zarfında ortaya koyduğu büyüme performansı ile hatırı sayılır bir başarı hikayesine imza atmaya devam ediyor. 2016 yılının hemen başından itibaren Nuruosmaniye Mollafenari Mahallesi Şeref Efendi Sokak’ta satın aldığı binasında hizmet vermeye başlayan Ador Gold, toptan kategorisinin en önemli oyuncularından biri haline geldi. Hem yurtiçi hem de yurtdışında istikrarlı büyüme sürecine devam eden firmanın çalışmaları ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Koçak değerlendirmelerde bulundu. İşte Koçak’ın değerlendirmesinin satır başları;

 

“Ador Gold 2013 yılının ocak ayında kuruldu. 3 yıl içinde firmamız kendi işyerini aldı ve Nuruosmaniye Şeref Efendi Sokak’taki yeni yerine taşındı. 2016 yılının başından itibaren yeni binamızda faaliyetimize devam ediyoruz.”

 

Balkan ülkelerinde büyümeye devam ediyoruz

Ador Gold olarak hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik olarak faaliyet gösteriyoruz. Yurt dışındaki faaliyetlerimiz Balkan ülkeleri ağırlıklı olarak sürdürüyoruz. Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Karadağ, Bosna Hersek ve Arnavutluk önemli pazarlarımız arasında yer alıyor.

Belçika, Hollanda ve Almanya’dan memnunuz

Avrupa’da ise Belçika, Hollanda ve Almanya’daki Türk kuyumcular ile uzun zamandır çalışıyoruz. Bu bölgelerde de ciddi bir müşteri portföyüne sahibiz. 2016 yılında İngiltere pazarına da odaklanarak bu ülkede de başarılı olmayı hedefliyoruz. Bu pazara yönelik altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Orta Avrupa’da da Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nde çok sayıdaki firmaya hizmet veriyorken, Polonya’daki çalışmalarımızı da güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Amborgonun kalkması ile İran’ın önemi arttı

İran pazarında ise 18 ayar kategorisinde sipariş sistemi ile çalışıyoruz. İran’a uygulanan ambargonun kalkması ile birlikte bu pazara yönelik çalışmalarımıza hız verdik. İran pazarı henüz istenen düzeye ulaşmamış olsa da önümüzdeki dönemde ışık gördüğümüz için bu pazara yoğunlaşmaya devam edeceğiz.

Kuzey Amerika’ya yönelik çalışmalarımız devam ediyor

2016 yılının 3. çeyreği ile birlikte Kuzey Amerika pazarına yönelik de faaliyetlerimize hız vermeyi planlıyoruz. Şu anda ABD, Kanada ve Meksika’ya yönelik altyapı çalışmalarımız devam ediyor. 2017 yılında Amerika pazarının gelişiminin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. ABD çok büyük bir ülke, önemli bir pazar. Bu pazarın ihtiyaç duyduğu tarzda ürünler konusunda hazırlık yaparak başarılı olunabileceğini düşünüyoruz. Yalnızca bu ülkedeki fuarlara katılarak ya da hazır ürünlerle gidilerek başarılı olmak pek mümkün görünmüyor. Bu pazara yönelik olarak istikrarlı ve uzun soluklu hizmet vermek önemli.

Yurt içi yurt dışına göre daha karlı bir pazar

Yurtiçinin yurtdışına göre daha iyi, daha verimli ve daha karlı bir pazar olduğu kanaatindeyim. Ancak bu iç piyasanın kolay bir pazar olduğu anlamına gelmiyor. Türkiye’de de bir takım kendine özgü zorluklar söz konusu. İç piyasada müşteriler mağazalarına hizmet istiyorlar. Bu da beraberinde yüksek stok maliyeti, artan pazarlama ekip giderleri, yüksek stok maliyeti vb gibi riskleri de beraberinde getiriyor. Risk ve maliyet artışı ürünlerin fiyatlarını da etkileyen bir unsur. Bu konuya son derece profesyonel yaklaşıyor ve fayda/maliyet oranını bozmayacak çözümler üretiyoruz. Elbette müşterilerimizi mağazalarında ziyaret ediyor, koleksiyonlarımızı sunuyor ve çalışma sistemimiz ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Ancak müşterilerimizi son derece zengin stok içinden tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, Nuruosmaniye’deki mağazamızda ağırlamaya ve burada hizmet vermeye yönlendiriyoruz.

Yurtiçinde Marmara ve Ege’de ağırlıklı olarak hizmet veriyoruz. Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’ya da hizmet veriyoruz ancak turistik bölgelere değil de iç pazara yönelik firmalar ile işbirliği yapıyoruz. Turistik bölgelerde uzun yıllardır uygulanan ‘’Sezon başında ver, sezon sonunda topla’’ anlayışının sağlıklı olmadığını düşünüyoruz.

Müşterilerimizi iş ortağı olarak gören bir anlayışa sahibiz

Ador Gold olarak iş ortağı olarak gördüğümüz müşterilerimizle beraber büyüyen bir organizasyonuz. Bu yüzden iş ortağı seçim süreci bizim için son derece önemli. Genellikle her bölgenin sınırlı sayıdaki en güçlü mağazaları ile çalışmaktayız. İş ortaklığı yaptığımız mağazalar sermayeden ziyade, zengin çeşit, uygun fiyat ve en üst düzeyde hizmet talep eden firmalardır. Biz de bu alanlarda fark yaratan bir firmayız.

Yüksek miktarlı satın alma, satın alma fiyatlarımızı düşürüyor

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlara yönelik olarak yüksek miktarlı satın alma yaptığımızdan dolayı çok ciddi bir ölçek ekonomisi avantajına sahibiz. Bu da satın alma fiyatlarımızın oldukça düşük olması sonucunu doğuruyor. Tabi bu durum da müşterilerimize düşük fiyat avantajı olarak yansıyor.

Bir mağazanın ihtiyaç duyacağı her çeşit 14 ayar ürün

Son derece geniş bir koleksiyon çeşitliliğine sahibiz. Ador Gold Market’te bir mağazanın altın kategorisinde ihtiyaç duyduğu hemen hemen her tarz ürünü bulmak mümkün. Mağazamızı ziyaret eden müşterimiz zincirden, düğün setine, tek taştan İtalyan fantazi ürün grubuna kadar oldukça zengin koleksiyonlardan seçim yapma imkanına sahip.

Kusursuz müşteri memnuniyeti

Ador Gold müşteri ilişkileri son derece iyi olan bir organizasyon. Hizmet standartlarımızı da müşteri ihtiyaçlarına göre sürekli yükseltiyoruz. Müşterilerimizin ticaretini kolaylaştıracak uygulamalar geliştiriyoruz. Örneğin, müşterilerimiz satın aldıkları ürünleri 3 ay içerisinde, miktarı ne olursa olsun, işçiliği ile birlikte değiştirme imkanına sahipler. Karşılıklı kazan kazan anlayışının başarıyı geliştiren faktörlerden biri olduğuna inanırız. En yüksek standartlarda müşteri memnuniyeti anlayışı ile hizmet veririz.

Arz artışı sektörü olumsuz etkiliyor

Eskiden üretici firma sayısı azdı. Artık günümüzde üretici, üretici – toptancı ve toptancı gibi farklı kategorilerde olan firmalar aynı özellikler taşımaya başladılar. Bu yüzden pazarda arz artışı meydana geldi ve bu da pazarı tıkadı. Örneğin; Balkan ülkelerine çalışan firma sayısı 2010 yılında 10 ise, günümüzde bu sayı 30’a ulaştı. Arzın artması sebebiyle düşük fiyat ve cari hesap dönüş süresinin uzaması gibi olumsuz durumlar ortaya çıkıyor. Sektörde kar marjı azaldı.

Avrupa’da çantacılık sistemi yaygınlaşıyor

Avrupa ülkelerinde de bizim ürünlerimiz Türk kuyumcular vasıtası ile satılıyor. İç piyasada ‘’çantacılık’’ olarak tabir ettiğimiz uygulama Avrupa’da da yavaş yavaş başladı. Bu önümüzdeki dönemde iş hacmini artırabilir.

Ekonomi yönetiminden memnunuz

2016’nın 3.çeyreğinin daha iyi olacağını ümit ediyorum. Çünkü Türkiye toparlanma dönemine giriyor. Geçtiğimiz dönemdeki badire atlatıldı. Bundan sonraki dönemde toparlanma hızlanacaktır. Ülkemiz ekonomik olarak da iyi yönetiliyor. Bu kadar önemli sıkıntılar olmasına rağmen ekonomi yönetiminde bir sarsılma olmadı. Evet, bu yıl turist sayısındaki azalma pek çok sektörü etkiledi ama bu geçici bir durum. Uzun vadede ekonomik büyümenin devam edeceğini düşünüyoruz.

Fuar tarihi revize edilmeli

Fuarların sektörümüz için önemli olduğunu düşünüyor ve fuarlara katılım gösteriyoruz. Tanıtım ve katılımcılara destek konularında çalışmaların yapılarak fuarın daha etkin geçebileceğini tahmin ediyoruz. Mart ayında gerçekleştirilen fuar artık uluslararası fuar takviminin en önemli organizasyonlarından biri haline geldi. Ancak fuarın zamanlaması konusunda ciddi sıkıntı yaşanıyor. Bu fuarın Mart ayının son haftası ya da Nisan ayının ilk haftası yapılmasını öneriyoruz. Avrupa yeni yeni sezona giriyor. Aynı zamanda çok yakın tarihte Hong Kong’da büyük bir fuar düzenleniyor. Bu fuarın hemen ardından, 3 gün içinde ziyaretçilerin İstanbul fuarına gelmeleri pek mümkün görünmüyor. Kaldı ki katılımcı firmalar dahi, Hong Kong’da sergiledikleri ürünlerini İstanbul fuarına yetiştirmekte sıkıntı yaşıyorlar.

Vicenza Oro’da olmayı planlıyoruz

2017 yılında Vicenza Oro’ya katılmayı planlıyoruz. Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan bu fuarda, Mücevher İhracatçıları Birliği’nin milli katılım organizasyonu çerçevesinde ürünlerimizi sergileyeceğiz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page