top of page

İSTANBUL ALTIN RAFİNERİSİ, İSO 500’DE 14. SIRAYA YÜKSELDİ…


İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 Yılı Araştırması" sonuçlarına göre, İstanbul Altın Rafinerisi hızlı yükselişini sürdürerek 14.sırada yerini aldı.

Sanayinin devler ligini belirleyen "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2015 sonuçlarına göre, altın sektörünün öncü firması İstanbul Altın Rafinerisi listede, 26.sıradan 14.sıraya yükseldi. Grup şirketlerinden GramAltın Pazarlama ise, gösterdiği üstün performansla ikinci beş yüzde olmasına rağmen, bu sene ilk 500’e 207. sıradan girmeyi başardı.

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç: “Son beş yıl içinde sektörümüz büyük bir büyüme gerçekleştirerek küresel pazarlarda söz sahibi olmaya başladı. Londra Külçe Piyasalar Birliği LBMA’nın 5 yıldır “En İyi Altın Rafinerileri” listesinde ve merkezi New York’ta bulunan dünyanın en büyük vadeli altın borsası olan Comex’in kabul edilenler listesinde yer alan İstanbul Altın Rafinerisi olarak da son yıllarda istikrarlı bir şekilde başarı grafiğimizi yükseltmekteyiz. Bu yıl, İSO 500 içinde bu önemli sıçramayı yakaladık ve 14.sıraya yükseldik. ISO listesindeki yükselişimiz kadar önemli bir diğer husus da 2015 yılında en fazla ihracat yapan firmalar arasında 25. Sıradan 7. Sıraya yükselmiş olmamız. Bu konuda gösterdiğimiz başarı ve istikrarlı büyüme, dünya pazarlarındaki payımızın artışı, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ve dış ticaret açığının azaltılmasına sağlanan katkı açısından da bizleri gururlandırmaktadır. Bu önemli gelişmeler ülkemizde sektöre liderlik ettiğimizin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page