top of page

HONG KONG’DA 10’UNCU YIL


Uluslararası Hong Kong Jewellery Show’a 10’uncu katılımına hazırlanan ve artık bu fuarın en kıdemli yabancı markalarından biri olan Sina Montür; uzun zamandır tasarımlarını hazırladığı, titizlikle üretimini gerçekleştirdiği en yeni montürleriyle Hong Kong’da şov içinde şov yapacak.

Bu yıl yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da çeşitli siyasal sebeplerden daralan ihracat çalışmaları, birçok markamızın uluslararası takı fuarlarına katılımlarında daha büyük bir heyecanla hazırlanmasına vesile oldu. Ülkemizin önde gelen montür üreticilerinden Sina Montür; 10 yıldır aralıksız katıldığı Hong Kong Jewellery Show’dan oldukça ümitli. Uluslararası takı fuarları arasında Hong Kong’un son yıllarda büyük ivme kazandığını ve şuanda birçok otorite tarafından Dünya çapında 1 numaralı kuyum fuarının Hong Kong’un Eylül ayağı olduğunu kaydeden Sina Montür Yönetim Kurulu Başkanı Barış Lek; “Bu yılı Eylül Hong Kong, Ekim İstanbul ve Kasım Dubai fuarlarıyla tamamlayacağız. Hong Kong Fuarının aranan markası haline geldik. Bu sefer fantezi özel yüzük montürlerimiz daha çok ön plana çıkacak. Hafif, daha önce benzeri bulunmayan tarzlarda modellerimizin ilgi toplayacağına inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi Türk takı ustalığının en güzel çalışmalarını gözler önüne sereceğiz” diye konuştu.

Son dönemde Arap Yarımadası’nda, Uzakdoğu’da ve ABD’de ihracat çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Barış Lek; “Yurtiçinde ciddi bir daralma yaşanıyor. Bu daralmayı aşmanın en sağlıklı yolu, istikrarlı ihracat çalışmaları yapmaktır. Son dönemde montür alanında Uzakdoğu’daki birkaç ülkenin üretime girdiğini görüyoruz. Fakat bizim seviyemize, kalitemize ulaşmaları şu an için mümkün değil” dedi.

Sina’nın katıldığı her fuarda yepyeni konsept takılar üretmesinin artık bir alışkanlık haline geldiğini ve insanların ‘Bu fuarda bakalım Sina ne gibi yeniliklere imza atmış’ diyerek bir merak, beklenti oluştuğunu sözlerine ekleyen Lek; yurtiçinde önümüzdeki dönemde mücevher satışlarında bir artış beklediğini, kuyum alışverişinde 12 taksite izin çıkmasının direkt iç pazarda satışları yukarı çıkartacağını dile getirdi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page