top of page

BESAY BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR


Kurulduğu günden buyana mesleki etik değerlere büyük önem veren, müşterisine verdiği sözü zamanında mutlaka yerine getirme prensibine sıkı sıkıya bağlı olan Besay Kuyumculuk; hem iç hem dış piyasa da büyümeye devam ediyor. Son yıllarda Arap Yarımadası’nda geniş bir müşteri portföyü edinen Besay; özellikle esnek üretim yapısı ve hızlı servis anlayışıyla birkaç adım öne çıkıyor.

Sektörümüzün tecrübeli ve dinamik markalarından Besay Kuyumculuk; başarılı ihracat çalışmalarıyla, sektör içinde yaşanan genel durgunluğu fazla hissetmeyen nadir markalarımızdan birisi. Deneyimli kuyum ustası Ömer Kaya liderliğinde gelecek hedeflerine kararlılıkla ilerleyen Besay; Arap Yarımadası’nın aranan Türk markalarından olmanın gururunu yaşıyor. Sudi Arabistan, Yemen, Katar, Umman, Ürdün; Dubai, Kuveyt gibi bölgelerde müşterileri bulunan Besay; müşterilerinin isteklerini çok iyi dinliyor ve onların taleplerine uygun özel üretim gerçekleştiriyor. Besay Kuyumculuk Firma Sahibi Ömer Kaya; markalarının Türkiye’de daha çok klasikleşen ve en az birkaç yıl satış grafikleri üst düzeyde olan belirli ürün gruplarına konsantre olduğunu, yurtdışına ise her tarza hitap edecek, çok farklı takılar üreterek iki farklı profil çizdiklerini ifade ediyor.

‘Hayır’ ve ’Olmaz’ cevaplarının Besay’da asla dile getirilmediğini vurgulayan Ömer Kaya; “İşine aşık ve yıllarca birlikte çalışmış bir kadronun avantajını üretimin her kademesinde yaşıyoruz. Şu an için üretim kapasitemizi en üst düzeyde kullanıyoruz. Ayrıca toplam işlem hacmimizin en az yarısını ihracata yönlendiriyoruz. Besay ile bir kez çalışan, sürekli çalışmaya başladığı ve bizden vazgeçmediği için her gün daha fazla yabancı müşteri ediniyoruz” diye konuştu.

Besay’ın yurtdışında kesinlikle fiyat avantajıyla ön plana çıkmadığını, ortaya koydukları yüksek kalitenin net bir fiyatının olduğunu belirten Kaya; “Hızlı servis, verilen sözün şartlar ne olursa olsun zamanında yerine getirilmesi, her tarz model yapabilme gücü ve ürünümüzün uzun yıllar sorunsuz kullanımı, yabancı müşterilerimizin bizi tercih etmesinin en büyük sebepleridir” dedi.

Gelip geçici işler içinde olmadıklarını, günü kurtarmayı değil geleceğe odaklanmayı sürekli şirket felsefelerine yerleştirdiklerinin altını çizen Kaya; “Biz ticaret yaptığımız müşterilerimizin adeta bir iş partneri, çözüm ortağı olarak hareket etmeyi tercih ediyoruz. Tesadüfi çalışmalar ve geçici ticaretin hiçbir zaman peşinde olmadık. Aynı kişilerle defalarca çalışmayı hedefledik. Çok şükür bugüne kadar hem içte hem de dışta bizimle çalışanların yüzde yüze yakınının devamlılığı olmuştur. Bugün itibariyle ihracat hedefi kendisine belirlemeyen markalarımızın büyük mesafeler kat etmesi ve sadece yurtiçine bağlı çalışarak çok büyük başarılar yakalaması imkansıza yakındır” diyerek sözlerini noktaladı.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page