top of page

DORİKAYA ÇİLEK İMZASI


İtalya’da doğan ve kısa sürede Dünyanın çok farklı noktalarına yayılan altın top (dorika), sektörümüzün tecrübeli markası Çilek Gold’un hünerli tasarımcılarıyla çok özel takılara bürünüyor. İtalya’dan ithal ettiği altın topları, çok farklı parçalarla mix yapan ve ortaya fantastik modeller çıkaran Çilek Gold’un Dorika modelleri bu yaza adeta damga vurdu.

Özellikle son 3 yılda sektörümüzün birçok değerli üreticisinin tercihi olan küçük altın toplar, popülerliğini kaybetmeden 2016 yaz mevsiminde yine çok tercih edildi. Tamamını İtalya’dan ithal ettiği altın toplarla 2 yıldır 200’e yakın tasarımı müşterilerine sunan Çilek Gold; her ay yaklaşık 10 yeni tasarımı vitrinlerine taşıyor. Çilek Gold Genel Müdürü İdris Çilek; kalitesi, hafifliği ve adeta üzerinde taş varmışçasına etrafına saçtığı doğal ışıltıları nedeniyle ithal altın toplarla Dorika tarzında kendi özgün çizimlerini hayata geçirdiklerini, ağırlıklı olarak bilekliklerde altın toplu takıların daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Toplu (Dorika) takılarda 3 renkli modellere fazlasıyla yer ayırdıklarını, toplu takılarda altın topların birleşiminin çok ciddi bir işçilik istediğini belirten İdris Çilek; “Gerçekten ustalarımız bu konuda çok başarılı çalışmalar ortaya koydular. Dorika; yükselen altın fiyatlarına karşı olarak hafiflikleriyle de hem satıcı hem de alıcı için avantaj oluşturuyor. Genelde moda olan çeşitli tarz ve dokular sektörde yüksek oranda talep görüyor” diye konuştu.

Toplu takılarda kullandıkları zincirlerin ve diğer parçaların kalitesinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Çilek; “Çok fazla benzeri olmayan değişik Dorika modelli takılar üretiyoruz. Bizim halkımız karma ve fantezi çizgileri güçlü iddialı modelleri tercih ediyorlar. Çok genç bir bayan da orta yaşlı bir bayan da geniş çeşitli Dorika takılarımızda mutlaka istediği modeli bulabiliyorlar” diyerek açıklamasını noktaladı.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page