top of page

GLOBAL KONJONKTÜRÜN SEYRİ OLUMLUYA DÖNÜYOR


Sektörün lider firmalarından Hemera’nın Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çiftçi mevcut konjonktür ve ileriye dönük planlamalarını Altın Dünyası ile paylaştı. Çiftçi yaptığı değerlendirmede değişebilme yeteneğinin önemine değindi.

Gerek ulusal gerekse global pazarlar açısından bir gözlem yaptığımızda sektörün mevcut durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her ne kadar sınırlarımızda yaşanan siyasi istikrarsızlıklar, seçim sürecinin yarattığı belirsizlik gibi faktörler sebebiyle sektörde ciddi bir daralma beklense de, bu durumun piyasalara beklenenden daha az oranda olumsuz etkisi olduğunu gözlemledik. Hatta biz aldığımız bir takım önlemlerle mevcut büyüme performansımızı koruduk.

Bu istikrarı yakalamanızda önemli olan faktörler nelerdir?

Öncelikle pazarları ve global makro ekonomik gelişmeleri yakından takip etmek gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası gelişmeler ürünlerimizin talebini de yakından etkileyen faktörler. Buna göre pazar çeşitlendirme stratejisi belirliyor ve uyguluyoruz. Bir yandan mevcut pazarlarımızda faaliyet gösterirken diğer taraftan da potansiyeli yüksek pazarlara yönelik koleksiyonlar da hazırlıyor, katıldığımız fuarların sayısını arttırıyoruz.

Önümüzdeki döneme ilişkin beklentileriniz nelerdir?

İç pazar açısından baktığımızda Kasım ayında yenilenecek olan seçim sonrası siyasi belirsizlikler de ortadan kalkacaktır. Her ne kadar koalisyon kurulamamış olsa da geride kalan süreçte ekonomide ciddi bir sıkıntının gözlenmemesi, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunun göstergesidir. ABD’de toparlanma sürüyor. JCK ve New York fuarlarında bu gözlendi. ABD’deki hareketlenme global sektörü olumlu etkileyecektir. Bu dönemde uzakdoğu pazarında temkinli olmak gerektiği kanaatindeyim. Çin’deki büyüme oranlarının beklenenden düşük gelmesi önemli. Bizim önemli pazarlarımızdan biri olan Rusya’da da ekonomik iyileşmenin hız kazanacağı kanaatindeyiz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page