top of page

“RİVA” İRAN PAZARINDA GEÇMİŞ İLİŞKİLERİNE GÜVENİYOR


İran ile ABD arasında çeşitli konularda varılan mutabakatlar, yıllardır İran’a uygulanan ambargoların kademeli kaldırılacağının açıklanması, kuyum alışverişinde İran ve Türkiye yakınlaşmasının artmasını gündeme getirdi. Yurtdışında birçok pazarda ülkemizi başarıyla temsil eden markalarımızdan biri olan Riva Gold; İran ile daha önce çeşitli temaslar içinde bulunmasının ve ticaret yapmasının avantajlarını yaşayacak.

Yıllardır kendi kabuğunun içinde yaşayan yakın komşumuz İran; artık dünya pazarlarına çıkmaya başlıyor. Birçok farklı sektörde önemli ihtiyaçları bulunan İran; bunları biran önce tedarik etmek istiyor. Kuyum alışverişine oldukça düşkün olan, takı takmayı seven İranlı kadınlarda MadeInTurkey kaşeli takıları satın almaya hazırlar. Riva Gold İhracat Müdürü Onur Şahin; İran’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, İran’dan çeşitli alıcılarla daha önce temaslarının bulunduğunu, belirli bir ticaret geçmişlerinin olduğunu, daha özgürce ticaretin yapılacak olmasının hem markaları için hem de ülkemiz kuyumculuğu için çok pozitif sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

Yaklaşan İstanbul Jewelry Show Ekim Fuarı’nın İran’dan gelen alıcıların ülke kuyumcularımızla buluşması için çok büyük önem teşkil ettiğini belirten Onur Şahin; “Ekonomik olarak rahatlayan, yeraltı zenginlikleriyle önemli bir gelire sahip olan İranlıların alışveriş zamanı geldi. İran; hem nüfusu hem de ekonomik yapısıyla mutlaka yakın temaslar kurulması gereken bir konumdadır” dedi. Yeni üretim merkezlerinde büyük bir özenle en yeni modellerin hazırlıklarına devam ettiklerini ve İJS Ekim Fuarı’nda onlarca yeni tasarımı vitrinlerine taşıyacaklarını müjdeleyen Şahin; hollowchain üretim tarzlarına farklı ilavelerin olabileceğini ifade etti.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page