top of page

İTALYA VE HONG KONG’DAN MEMNUN AYRILDIK


Hemera Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çiftçi, dünya mücevher endüstrisinin önümüzdeki dönemde göstereceği performansla ilgili önemli fikirler veren VicenzaOro ve Hong Kong fuarları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İsa Çiftçi bu fuarlarda yaşanan hareketliliğin önümüzdeki döneme olumlu yansıyacağının altını çizdi.

Global pazarlarda yaşanan hareketlenme bütün firmalar tarafından yakından takip ediliyor. Yavaş da olsa hız kazanmaya başlayan hareketliliğin VicenzaOro ve Hong Kong Jewelry Show’a yansımalarını Hemera Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çiftçi ile değerlendirdik. İsa Çiftçi’nin yaptığı değerlendirmelerin önemli noktaları şöyle;

Global pazarlar hareketleniyor

“ABD’de yaşanan Mortgage krizinin etkileri atlatılmışa benziyor. Bu ülkenin makro ekonomik verilerindeki iyileşmeler talep artışını da beraberinde getiriyor. ABD’de altın ve mücevher talebi artış eğiliminde. ABD’de yaşanan hareketlenme tüm dünyaya da olumlu yansıyor. Benzer durum Avrupa için de söz konusu. Avrupa ülkelerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz ihracat olumlu yönde ilerliyor. Kısa bir süre sonra Rusya-Ukrayna gerginliğinin de belirli bir düzeye gerilemesi ile birlikte Rusya’da da ekonominin hareketleneceği kanaatindeyim. Bu süreçte Çin’de yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var.”

Oyunun kuralları değişiyor

“Artık rekabetin tanımı da alanı da gelişiyor. Artık global bir rekabet sözkonusu. Uluslararası standartlarda tasarım ve üretim gerçekleştirmeniz gerekiyor. Oyunun kuralları değişiyor. Dünyadaki değişime paralel olarak çalışmalar ortaya koyarak rekabet üstünlüğümüzü koruyabiliriz.”

“Pazar sakin, bekleyelim” anlayışı yanlış

“Sektörümüzdeki pek çok firma ticari başarıyı ‘bir rüzgarı yakalamak’ anlayışı ile tanımlıyor. Oysa gerçek başarı sadece konjonktüre ayak uydurarak yakalanamaz. Bu şekilde sürdürülebilir bir performans sergilenemez. Bu yüzden pazarın şartları ne olursa olsun sürekli kendimizi daha da geliştirmek için daha fazla çalışıyoruz. İşlerin açılmasını bekleyen bir anlayış, Hemera şirket kültürüne ters bir anlayıştır.”

Seçim sonrasında iç pazardaki hareketlilik artacak

“1 Kasım’da seçimler tekrar edilecek. Bu durumda iç pazarda bir bekleyiş sözkonusu. Ancak bizim gözlemimiz, seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkacağı yönünde. Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Fuarlar olumlu geçti

“VicenzaOro ve Hong Kong, kuyumculuk alanında dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapıyorlar. Bu fuarlarda yaşanan hareketlilik tüm global endüstriye olumlu yansıyor. Her iki fuara da katıldığımız için sağlıklı gözlem yapma şansına sahibiz. Her iki fuar için de şunu söyleyebilirim ki, sektör önümüzdeki dönemde daha da olumlu bir performans ortaya koyacak.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page