top of page

“DÜNYADA ALYANS TASARIMI AYRI BİR UZMANLIĞA DÖNÜŞÜYOR”


Üretim parkuruyla, kullanılan teknolojisiyle diğer takı gruplarından net çizgilerle ayrılan alyans, günümüzde ayrı bir tasarım bakış açısı ve uzmanlığı istiyor. Ülkemizin en önemli alyans markalarından biri olan Mert Alyans’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Saraç; alyansın üretim sürecini bilmeyen takı tasarımcılarının, başarılı alyans tasarımı yapmalarının mümkün olmadığını, alyans tasarım uzmanı olarak ayrımlaşma döneminin başladığını söyledi.

Yeni model beklentisinin en üst seviyelere çıkma çılgınlığı ve büyük emeklerle harcanan tasarımların vitrin ömrünün gittikçe kısalması, ciddi bir model kirliliğini de sektörümüzde gündeme getiriyor. Yeni model beklentisi en çok alyans takı grubunda görülüyor. Özellikle döküm tekniği ile yapılan ve ağırlıkla makineden çıkan alyanslarda en uçuk kaçık modeller tüketiciyle buluşuyor fakat bu fantastik modellerin ömrü çok kısa oluyor. Sektörümüzün değerli yöneticilerinden biri olan Mert Alyans Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Saraç; markalarının şimdiye kadar döküm alyans hiç yapmadığını, döküm alyansın asla kendi fabrikalarında üretilmeyeceğini, Mert Alyans bünyesinde dünyada kabul edilen ‘gerçek alyansların’ üretildiğini ifade etti. Hakan Saraç; “Ülkemiz haricinde, döküm alyansın itibar gördüğü ve kabul edildiği çok fazla yer yok. Bugün alyans üretim sürecini bilmeyen tasarımcıların alyans tasarımları sadece döküm alyans olarak üretilebiliyor. Artık ‘alyans tasarım uzmanı’ diye ayrı bir branşlaşma söz konusu. Dünya çapında ünlü alyans tasarımcıları kendi isimlerini marka haline getiriyorlar” diye konuştu.

Mert Alyans’ın yabancı alyans takı tasarımcılarıyla ve kendi bünyesinde uzmanlaşan alyans tasarımcılarıyla çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Saraç; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugün itibariyle Dünyada oluşan alyans trendlerinde markamızın çizgilerinin de önemli katkısı bulunmaktadır. Alyans trendlerini takip eden değil, oluşturan bir kimlik ile sahada yer alıyoruz. Takı tasarımı alanında kendini geliştirmek isteyen kişilerin, alyans tasarımcısı olarak ayrı bir uzmanlığa yönelmelerini tavsiye ediyorum. Bu alanda boşluk bulunuyor. Ülkemizde takı tasarım eğitimi verilen okulların değerli hocaları da alyans üretim sürecini bilmediği için genç tasarımcıları bu alanda yönlendiremiyorlar. O yüzden alyans üretimi yapan firmalarda, alyans tasarımcısı kendini geliştirebilir. Ülkemizin alyans konusunda değerli bir uluslararası prestije sahip ve ağırlıklı olarak fantezi alyans modellerimizle tanınıyoruz. Geniş bir coğrafyaya ürünlerini sunan Mert Alyans, hem klasik hem de fantezi alyans modelleri üretiminde eşit güce sahiptir.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page