top of page

BİR NİŞAN YÜZÜĞÜ IÇIN NE KADAR HARCANMALI?


Amerikalıların üçte biri nişan yüzüğü için 1000$’dan daha az para harcamak istiyor. Kişisel Finans sitesi GOBankingRates.com’un yaptırdığı ankete göre ABD’li tüketicilerin %36’sı nişan yüzüğünün 1000$’dan daha az bir fiyata mal olması gerektiğine inanıyor.

Açıkça görülüyor ki bu, tüketicilerin çoğunun gerçekte harcadığından daha az. The Knot, ortalama bir nişan yüzüğünün 5,855$ olduğunu belirlemiş. The Wedding Report ise bu rakamı 3,361$’a çekmiş.

GOBankingRates.com’un yaşam ve finans köşesi yazarı Cameron Huddleston diyor ki:

“Burada olan şu ki, pek çok insan bir nişan yüzüğünün ne kadar olduğunu bilmiyor. Her gün nişan yüzüğü almaya gitmezsiniz. Oysa insanlar devamlı gidip bir damacana süt alır ve onun fiyatını bilirler.”

Google Tüketici Araştırmaları tarafından yürütülen, 5000 yetişkinin katıldığı ankete göre: Hem erkekler hem de kadınlar eşit bir şekilde düşük fiyatlı nişan yüzüklerinden yana. Yaşı daha büyük olan yetişkinler nişan yüzüklerine daha az para harcanması gerektiği görüşünde. “Belki de piyasanın dışında oldukları için böyle düşünüyorlar” diyor Huddleson. “Ya da ilk evi satın almanın ve bir aile kurmanın ne kadar masraflı olabileceğini bildikleri için olabilir.” Yaşı daha küçük olan yetişkinler yüzüklerinin daha pahalı olmasını arzu ediyorlar.

Araştırma gösteriyor ki daha genç jenerasyonun (18-24 yaş) ve daha eski jenerasyonun (25-34 yaş) neredeyse yarısı nişan yüzüğü için 3000$’dan az para harcamak istiyor. Fakat aynı zamanda yüzük alırken “para önemli değil” demeye daha yatkınlar. “Burada bir kişilik bölünmesi olduğu görünüyor” diyor Huddleston. “Belli bir bütçenin içinde kalmayı gerçekten istiyorlar ancak aynı zamanda idealistler ve şöyle düşünüyorlar: ‘Hangi yüzüğü isterse istesin sevgilime onu vereceğim, para mühim değil.’ ya da şöyle düşünüyorlar: ‘Evlenmek istediğim insan için en doğru yüzüğü alacağım.’

Açıklama, sektör tarafından yaratılan ve son on yılda adından çok az söz edilen “iki aylık maaş prensibi”ne müşterilerin artık uymak zorunda hissetmediklerine dikkat çekiyor. “Bundan bahseden insan sayısının ne kadar az olduğuna şaşırdım,” diyor Huddleston. “Ben X jenerasyonundan olduğum için bu benim akranlarımın bildiği bir şeydir. Belki bu 25-34 yaş arası nesle daha yabancı gelen bir kavram olabilir.”

Bir Nişan Yüzüğü ne kadara mal olmalı?

1000$’dan daha az: %36

1000$-2,999$: %19

3000$-4,999$: %11

5000$-9,999$: %7

10,000$ ve üzeri: %4

2 aylık maaş kadar: %6

Fiyatı önemli değil: %17

 

Kaynak: GOBankingRates.com

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page