top of page

“KUYUMCULAR BİRLİĞİ ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENECEK”


Birkaç yıldır bankaların altın toplamaya soyunmaları, kuyumculuk sektörünün büyük bir çoğunluğu tarafından tasvip edilmiyor. Bankaların hurda altın toplama, altın hesabı açması ve sarrafiye ürün satış yapabilme fırsatı elde etmeleri kuyum camiasından büyük tepki görüyor. Ülkemizin önde gelen firmalarından Borsa Gold Firma Sahibi, Deneyimli Kuyumcu Sabahattin Baş; geçtiğimiz günlerde Trabzon’da ilki gerçekleştirilen Kuyumcular Birliği toplantılarının bu gibi bir çok soruna çözüm arayacağını belirtti.

Sektörümüzün birçok sorununu net açıklamalarla dile getiren, sözlerini gerçeklerin rotasından saptırmadan ifade eden tecrübeli kuyumcu Sabahattin Baş; bankaların altın toplamaya girişmesinden biran önce vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. Bankaların, kuyumculuk mesleğine soyunmasının ilk başlardan itibaren büyük bir yanlış olduğunu kaydeden Sabahattin Baş; “Hem kuyumcu hem vatandaş bankaların bu girişiminden zarar görüyor. Bankaların altın işine girmesine ne yazık ki sektörümüzün büyük çaplı bazı firmaları teşvik etmiştir. Ben bu firmalara içimizdeki İrlandalılar diyorum. Tek tesellimiz, vatandaşlarımızın altın bankacılığına fazla itibar göstermemesi olmuştur” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yapılan ve onlarca ilimizden, ilçemizden gelen kuyumcu oda ve dernek başkanları toplantısında Kuyumcular Birliğinin kurulması ile ilgili son kararın alındığını, bu birliğin ilk gündem maddelerinden birinin de bankaların altından ellerini çekmek olacağını dile getiren Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trabzon’da çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. 2 gün boyunca hem Trabzon şehrini yakından tanıdık hem de Kuyumcular Meslek Birliği Kanun Teklif Taslağının son halini şekillendirdik. Bu organizasyonda emeği geçen başta Trabzon Kuyumcular Odası olmak üzere herkesi tebrik etmek istiyorum. Yıllardır Trabzon Hasırını satan bir kuyumcu olarak ilk kez Trabzon şehrimize gittim ve çok beğendim. Hasır ören emekçi kadınlarımızla tanıştık. Onların çalışmalarını canlı görme fırsatı elde ettik. Bir sonra ki toplantı yerimiz Bursa olacak. Kuyumcular Birliği; kuyumculuk mesleğine etkin standartlar getirecek ve tekrar kuyumculuk mesleğinin düşen itibarını yukarıya çekecektir. Ayrıca işimizle ilgili Ankara’dan alınacak resmi karar ve kanunların yapılış aşamasında, Kuyumcular Birliği önemli görevler üstlenecektir.”

“Her Yıl İstanbul Fuarına Çarşıdan Katılıyoruz…”

Kapalıçarşı’nın Nuruosmaniye, Çuhacı Han Kapısında yer alan Borsa Gold Mağazasında yıllardır İstanbul Jewellery Show hareketliliği yaşadıklarını ve fuara adeta çarşıdan katıldıklarını sözlerine ekleyen Baş; fuar dönemlerinde Anadolu’dan gelen birçok kuyumcunun öncelikle bu bölgeye geldiğini, bu sene de yine en yeni tasarımlarıyla misafirlerini Çarşı’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını, İJS’nin sektörümüz açısından hayırlı sonuçlara vesile olmasını dilediğini beyan etti.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page