top of page

“E.H.G” İLE DUBAİ İSTANBUL’A ÇOK YAKIN


Ülkemizin önde gelen değerli maden ve döviz alım satım markalarından biri olan Eren Has Grup; Dubai’de yaklaşık 1 yıl önce ofis açmıştı. EHG Dubai ofis yöneticisi Yasin Eren, markalarının bölgedeki çalışmalarını ve geçen bir yıllık süre zarfındaki gelişmeleri bizlerle paylaştı.

Sektörümüzün köklü değerli maden ticareti yapan firmalarından biri olan Eren Has Grup; Dubai Gold Center Ticaret Merkezi’nin bulunduğu bölgede açtığı ofisi 1 yılı geride bıraktı. Çok kısa süre geçmesine rağmen Dubai piyasa koşullarına hızla uyum sağlayan EHG; sadece Türk değil yabancı birçok yeni müşteriler de edindi. EHG’nin Dubai’ye giriş yapmasıyla, ülkemizin 3 büyük değerli maden ticareti yapan markası Dubai’de yer almış oldular. EHG Dubai Şube Sorumlusu Yasin Eren; kısa süre olmasına karşın, Dubai’de etkin ticari faaliyetler içinde olduklarını, bölgedeki kuruluşlar ile ticaret yapan birçok Türk kuyum üreticisinin alım ve satım aşamasında aracı olarak çözüm odaklı hizmetler sunduklarını, özellikle hızlı hareket etmelerinin müşterileri tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

Dubai’nin özellikle mücevher ve altın ticaretinde Dünyanın en önemli noktalarından biri olduğunu, vergi avantajları nedeniyle serbest bölge kimliğine sahip olduğunu belirten Yasin Eren; “Gerçekten çok kısa sürede adapte olduk. Bizi zaten Türkiye’de hemen herkes tanıyor. Burada yaşayan Arap alıcılarda kısa sürede bizim titiz çalışmamızı gördüler. Şu anda yabancı müşteri sayımız çok hızlı bir yükseliş gösteriyor” dedi.

Dubai’de bir firmanın ofisinin bulunmasının, bölgede ticaret yapmak açısından büyük artı ve saygınlık oluşturduğunu kaydeden Eren; “Dubai’deki ofisimiz sayesinde değerli maden ticaretinde daha aktif bir konuma sahip oluyoruz. Açıkçası daha önce Dubai’de ofis açmadık diye hayıflandık. Kısmet bugüneymiş. İlk açıldığımız dönemlerde kendimizi bölgenin yerli firmalarına tanıtmak için yoğun çaba gösterdik. O dönemde, müşterilerimizin referansları büyük avantaj oluşturdu” diye konuştu.

İstanbul Jewellery Show’un Ekim ayağının sektör adına verimli geçmesini arzu ettiklerini sözlerine ekleyen Eren; petrol fiyatlarının düşüklüğü nedeniyle Ortadoğu Yarımadası’nda, Dubai’de ve çevre ülkelerde kuyum alışverişinde belirli bir tempo düşüklüğü yaşandığını dile getirdi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page