top of page

DÜNYA MÜCEVHER SEKTÖRÜNÜN KALBI ISTANBUL JEWELRY SHOW’DA ATACAK


Dünyanın 5. büyük mücevher fuarı; İstanbul Jewelry Show, 13 - 16 Ekim tarihleri arasında Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda 111’i aşkın ülkeye ev sahipliği yapacak.

31 yıldır kesintisiz UBM Rotaforte tarafından düzenlenen İstanbul Jewelry Show Fuarı, 4 gün boyunca Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda CNR Expo’da (İstanbul Fuar Merkezi) tüm dünya genelinden mücevher alıcı ve satıcılarını bir araya getirecek. Ülkemiz Mücevher Sektörü ihracatının %80’ine yakın bir payının gerçekleştiği İstanbul Jewelry Show Fuarı’nda, Arap dünyası başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından, mücevher sektöründe yer alan önemli alıcılar Türkiye Mücevher Sektörü ile önemli işbirliklerine imza atmak üzere fuarı ziyaret edecekler.

 

Geçtiğimiz yıl IJS 110 ülke, 17 bin önemli alıcı ile %16’lık bir büyüme yakaladı

 

Halka kapalı gerçekleştirilen ve sadece sektör profesyonellerinin ziyaret edebildiği 43.Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı Istanbul Jewelry Show, geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye dahil 110 ülkeden, toplam 17 bin önemli alıcıya ev sahipliği yaparak %16’lık bir büyüme yakaladı.

Mücevher sektörünün önemli oyuncularının ürün ve hizmetlerinin sergileneceği Uluslararası İstanbul Jewelry Show Fuarı’nda her yıl olduğu gibi birbirinden renkli etkinliklerle 800’ün üzerinde yerli ve yabancı firma yeni sezon tasarımlarıyla adeta yarışacak. Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türkiye başta olmak üzere Avrupa’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Amerika’ya birçok coğrafyadan altın, mücevher, pırlanta, renklitaş, yarıdeğerli ve değerlitaş, inci, gümüş, gümüştakı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman&yansanayii, kasa, yazılım, lojistik, İle aydınlatma sektöründen 800’ün üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmaları çok özel koleksiyonlarını ve ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Türkiye Dünya Altın Mücevherat Üretiminde İlk 5’te

UBM Rotaforte Murahhas Aza’sı Sayın Şermin Cengiz; “Türkiye değerli metallerden yapılmış ziynet eşyalarının ihracatı son 15 yılda önemli ölçüde artış göstermiş olup, Türkiye mücevherat sektörü konusunda lider ülkelerden biri haline gelmiştir. Ülkemiz dünya altın mücevherat üretiminde ilk 5 ülke arasında yer almakta olup, dünya mücevherat otoriteleri tarafından, İtalya'ya rakip olarak gösterilmektedir. 1992 yılında 2,8 milyon $ olan Türk altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası ihracatı, 2015 yılında toplam 2.6 milyar $'a ulaşmıştır. Fason üretimden çıkıp, tasarımsal ürünlerle dünyada söz sahibi olunan bu dönemde, Türk markaları, aranan ve talep gören markalara dönüşmekle kalmamış, mücevherde özellikle Ortadoğu, Arap Yarımadası ve Rusya için "Made in Turkey" markalı mücevher ürünleri öncelikli tercih edilme noktasına gelmiştir. Türkiye mücevher ihracatına % 80 oranında katkı sağlayan, Uluslararası “Istanbul Jewelry Show” Ekim Fuarı, TEB sponsorluğunda, özellikle yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken, geleneksel mehteran eşliğinde görkemli bir törenle açılacak“ dedi.

Fuar Açılış ve Ziyaret Saatleri

13 Ekim 2016 11.30-19.00

14 Ekim 2016 09.30-19.00

15 Ekim 2016 09.30-19.00

16 Ekim 2016 09.30-17.00


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page