top of page

HALDUN ULUTÜRK; 2017 FIRSATLAR BARINDIRIYOR


Bu yıl ekonomik dengelerin sarsılması bir çok firmanın mevcut pazar koşullarını yeniden değerlendirmelerine ve yeni pazarlara yönelmelerine yol açtı. Simya Mücevherat Yönetici Ortağı Haldun Ulutürk, 2016’da yeni pazarlarda ağırlık kazanan çalışmalarının 2017’de de güçlenerek artacağını söylüyor.

“Firmamız 2016 yılına Kapalıçarşı’daki yeni merkezine taşınarak başladı. Bu yıla kadar süregelen ihracat faaliyetlerimize ilave olarak, bu yeni binamızda yurtdışı müşterilerine yönelik 18 ve 21 ayar hazır ürün sunmaya, ayrıca iç piyasaya yönelik 14 ve 22 ayar toptan satış faaliyetlerimize başladık.

Şubat ayından itibaren ülkemizde meydana gelen malum üzücü olaylar nedeniyle, ülkemize gelen ziyaretçi sayısında önemli kayıplar olduğu ve bununla birlikte Suriye ve Irak’taki iç karışıklıkların tüm bölge hatta dünya ekonomilerini de olumsuz etkilediği bir gerçek.

Bu gelişmelere karşılık, bizlerin yeni pazarlar ve mevcut pazarlarda yeni müşteriler geliştirmeye ağırlık verdiğimiz bir sene oldu.

 

“2016, yeni pazarlar ve mevcut pazarlarda yeni müşteriler geliştirmeye ağırlık verdiğimiz bir sene oldu.”

 

Her ne kadar 2017 yılı için henüz elimizde daha olumlu bakacağımız yeterince veri olmasa da, bu durumu firmalarımız için yeni yetkinlikler kazanacağı ve bu yetkinlikleri rekabet avantajına çevireceği bir fırsat ortamı olarak görmemiz gerekiyor. Özetle her zorluk, daha fazla çaba içinde olmamızı gerektirirken, bu faaliyetleri doğru stratejilerle besleyebilirsek firmalarımızı da kuvvetlendirecektir.

Bu çerçevede, tasarım odaklı ve katma değerli ürün ARGE çalışmalarımızın ön planda olacağı ve yeni pazarlar geliştirmek için daha organize yapılanmaya gideceğimiz yeni bir sene bizleri bekliyor.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page