top of page

BRAVO COCO! PARİS AŞKI


Güzel model Coco Rocha Toronto’da doğdu, New York’ta yaşıyor ve dünyanın her yerinde çalışıyor. Ünlü mücevher markası Roberto Bravo’nun yeni kampanya çekimleri içinse en sevdiği şehirlerden biri olan Paris’te karşımıza çıkıyor.

Paris’e yapılan iş seyahatleri, Coca Rocha’nın rutinlerinden biri... Modelin biyografisinde sayısız Vogue, Numero ve Harper’s Bazaar dergilerine kapak olmak, Dior, Saint Laurent, Lanvin ve Balenciaga gibi markaların reklam çekimleri ve podyumda boy gösterdiği moda haftaları yer alıyor. “Bu şehirde tek başıma gezmeye bayılıyorum. Hatta Bazen Paris’in ara sokaklarında kaybolmak çok hoş oluyor. Sacré-Coeur Bazilikası’nın yakınlarında öğle yemeği yemek harika. Katedral’e bakıp her zaman 100 yıl önce burada yaşadığımı hayal ederim. Çok heyecan verici! Bu arada, eşimle balayını da Paris’te geçirdik. Sonra da Korsika’ya geçtik” diye anlatıyor.

Roberto Bravo’nun da yine Paris’te gerçekleşen reklam kampanyası çekimi sırasında, Coco ile 18 yüzyıldan kalma lüks bir villada buluştuk. Röportaj kaydı başladığı sırada, Coco, sağlıklı yemek dükkanından aldığı yemek kutusunu açıyor ve ekliyor: “Spor salonlarına gitmeyi sevmiyorum ve ne istersem onu yiyorum. Salatayı, çorbayı severim ama canım spagetti ya da hamburger istediği zaman kendime asla engel olmam. Önemli olan dengeyi bozmamak.”

Coco’nun zamanı...

Ünlü model 2007’de Jean-Paul Gaultier’nin moda şovunda İrlanda halk dansı yapmış ve böylelikle o dönem moda tarihine ‘Coco’nun Zamanı’ (The Moment of Coco) olarak geçmişti. Modelin bu karmaşık adım dansını aslında bu şovdan yıllar önce öğrendiği ortaya çıktı. Bir ajans, Mikhaila Rocha’yı 14 yaşındayken, memleketi Toronto’da katıldığı bir İrlanda halk dans yarışması sırasında keşfetmiş.

Bugün 27 yaşında olan Coco, İngiliz iç mimar James Conran ile evli ve minik kızı Ioni’yi büyütüyor. Tüm aile New York’ta yaşıyor ama hareketli Manhattan yerine daha sessiz bir yerleşim yeri olan Westchester County’yi seçmişler. Coco her gün saat 06:40’da kalkıyor. Aynı sırada kızı da uyanıyor. “Bebeğiniz olduğu zaman onun düzenine ayak uydurmanız gerekiyor. Tabii ki hayatım, Ioni’nin varlığı ile birlikte önemli ölçüde değişti. Ama şu anda daha iyi çünkü bunun bir sebebi var” diye açıklıyor model. Ailelerinin bebek bakıcısından vazgeçme kararı aldığını belirten Coco, büyükannelerin her şeyde yardımcı olduğunu söylüyor.

Sisteme karşı bir model

Bir çekim sırasında Coco’ya “Biraz daha kilo vermelisin. Bu sene moda dünyası anoreksiyaya doğru gidiyor. Anoreksik olmanı istemiyoruz, sadece aynı kal” denmiş.

Bunu çok acımasız bulan Coco da, genç modellerin hakları için savaşmaya karar vermiş. Büyük bedeb kızlara yapılan ayrımcılık ve dikkat çekmek için aşırı kullanılan photoshop’a karşı etkin bir şekilde karşı geliyor. Yakınlardai kocası ile birlikte Nomad Mgmt adında bir model ajansı açan Coco, modellere başlangıç olarak kamera karşısında düzgün oturmayı değil –ki kendisi 30 saniye içinde, 50 doğal fotoğraf karesi verebiliyor- haklarının ve mali işlerinin farkına varmalarını öğretecek.

Annesinin izinde

“Ben çocukken annem hosteslik yapıyordu. Giyinmeyi gerçekten çok severdi. Onu, 90’ların gösterişli altın küpeleriyle çok net hatırlıyorum. Belki büyük tırnaklara olan tutkum kalıtsal bir şeydir. Bence ne kadar fazla o kadar iyi! Takı taktığın zaman seni yan sokaktan görebilmeliler” diye espiri yapıyor model.

Coco, çarpıcı giyinmekten korkmayan ender kızlardan biri. Ve bunun hakkını veriyor. Roberto Bravo modeli evrenselliğe de önem veriyor: “Bu takıları bir tişörtle ya da bir gece elbisesiyle de kullanabilirsiniz” diyor. Özellikle de ‘Pied De Poule’ koleksiyonunu çok beğeniyor. Bu takıların altın sarısı ve siyah-beyaz mineleri ışıltılı vintage çiçeklere sahip. Elbiselere tutkun olan Coco, rahatlığı da unutmuyor. “Eğer kendini rahat hissetmiyorsan en güzel elbise bile işe yaramaz. Rahatlık çok önemli. Odaya herkes seni bekliyormuş gibi, bir kraliçe gibi girmelisin. Bu çok işe yarıyor” diyerek gülüyor Coco.

“CAPRI AZZURRA” İJS’DE GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Koleksiyonlarını sıradışı kadınlar için, doğadan ilham alarak yaratan ünlü mücevher markası Roberto Bravo; ilk kez İstanbul Fuarı’nda görücüye çıkaracağı Capri Azzurra adını verdiği yeni koleksiyonuyla mücevher tutkunlarını büyüleyici bir mavinin derinliklerine davet ediyor. İsmini Capri Adası’nın simgesi olan, İtalyanca’da gökyüzü mavisi anlamına gelen “Azzurra” kelimesinden alan koleksiyon, özel rodaj tekniği, safir, pırlanta, altın detayları ve el işçiliğiyle, ışıl ışıl parıldayan denizin ve cennetin yeryüzündeki karşılıklarından biri olarak kabul edilen Grotta Azzurra sualtı mağarasının adeta bir yansıması.

Capri, 1910 yılında ziyaret eden Viladimir Lenin’in, “ Capri size her şeyi unutturur” sözünü doğrular nitelikte turkuaz renkler eşliğinde, tablo görüntüsünde bir ada ve bu özelliğiyle binlerce yıldır sanatçılar, yazarlar ve hedonizm tutkunları için bir çekim merkezi ve ilham kaynağı olmakta. İşte bu olağanüstü dünya, Capri Azurra tasarımlarında şıklık ve asalet olarak hayat buluyor.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page