top of page

TAKSİTTE HAYAL KIRIKLIĞI


Bireysel kredi kartlarına taksit sayını 12’ye çıkaran düzenleme ve kart borcunun yeniden yapılandırılmasına olanak veren karar 27 Eylül tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bireysel kredi kartlarına 12 taksit imkânı getiren karar; kuyumculuk ürünlerinde geçerli olmayacak.

Bireysel kredi kartına taksit sayısını 12'ye çıkaran ve kart borçlarını yeniden yapılandırmaya ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre kuyumla ilgili harcamalarda dört ay, elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında altı ay, havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda, sağlık ürünü alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde ve vergi ödemelerinde dokuz ay taksit uygulanacak.

Kuyumcunun umudu olmuştu

Kuyumcu mağazalarında özellikle son zamanlarda yaşanan ciro kaybında taksit sayısının 4 ile sınırlandırılması son derece etkili olmuştu. Taksit sayısına ilişkin sınırlamanın olmadığı dönemde tüketicilerin, yüksek tutarlı takıları kredi kartına taksitle alabilme imkanına sahip olduğunu belirten kuyumcu esnafı, taksit sınırlaması ile birlikte satışlarında %40-50’ye varan oranlarda düşüş yaşadı. Kredi kartlarına taksit sınırlamasının yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmaların başlaması ile birlikte kuyumcu esnafı da umutlanmıştı.

4 taksite devam

Yapılan düzenlemeye kuyumculuk sektörü dahil edilmedi. Buna göre kuyumcu mağazalarında yapılan kredi kartı ile alışverişlerde taksit sayısı 6’yı geçemeyecek.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page