top of page

BLUE DIAMOND, HEP KAZANDIRAN MARKA


Değerli taş toptancısı kimliği ile mücevherat sektörüne uzun yıllardır hizmet veren Blue Diamond, iş ortaklarından gelen talep doğrultusunda perakendecilik alanında da Türkiye’nin dört bir yanındaki mücevhercilerle işbirliği yapmaya başladı. 18 ay gibi kısa bir sürede 51 mağazaya ulaşan Blue Diamond’un gelişim sürecini Genel Müdür Eyüp Elitaş’tan dinledik.

Blue Diamond’dan kısaca bahseder misiniz?

Blue Diamond uzun zamandır sektörde olan bir firma, yıllardır sadece değerli taş toptancılığı yapıyordu. İstanbul, New York, Dubai ve Antwerp'teki ofisleri ve katıldığı uluslararası fuarlar sayesinde yüksek miktarda değerli taş alımı gerçekleştiriyor, Türkiye'nin pırlanta ve renkli taşta en geniş stoğuna ve aynı zamanda çok güçlü bir üretime sahip. Geniş pırlanta stoğu ve kendi fabrikasında yaptığı üretimi sayesinde ürünlerini en iyi fiyat garantisi ile müşterilerine sunuyor.

Blue Diamond, kısa bir süre önce perakende sektörüne girdi, mağaza sürecine girdi. Franchise sistemi ile açtığı mağaza sayısı her geçen gün artıyor.

Son bir yıldır Blue Diamond markasının hızlı büyümesini izliyoruz. Bu başarının sırrı nedir?

Her şeyden önce Blue Diamond çok kazandıran marka. Blue Diamond bayileri sektörün durgun olduğu zamanlarda bile hep kazandı. Çok yüklü miktarda pırlanta alımı yapması ve sahip olduğu üretim gücü sayesinde üretim maliyetlerini düşürerek doğrudan müşterisine fiyat avantajı sağlıyor. En büyük reklam aracı ürünlerinin kalitesi ve uygun fiyatlarıyla sağladığı müşteri memnuniyeti. Dolayısıyla bayilerine en uygun fiyat garantisi ile satış yapma ve rakipleri ile rekabet etme imkanı sağlıyor.

 

Blue Diamond çok kazandıran marka. Blue Diamond bayileri sektörün durgun olduğu zamanlarda bile hep kazandı

 

Türkiye'de pek çok ilde mağaza, bayii ve satış noktasına sahipsiniz? Kaç mağazanız oldu?

18 ay gibi kısa bir sürede Türkiye’nin dört bir yanında 51 mağazaya ulaştık. Adana, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Maraş, Karabük, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Niğde, Rize, Samsun, Urfa, Uşak, Tekirdağ ve Zonguldak’ta mağazalarımız bulunuyor.

“Bize sormayın, bayilerimize sorun” başlığıyla ilanlarınızı görüyoruz. Bu söylemden de anlaşıldığı üzere Blue Diamond bayileri mağazalarından çok memnunlar. Bayilere sunduğunuz avantajlar neler, Blue Diamond bayisi olanlar nasıl bir sistemin içinde yer alıyor?

Blue Diamond mağazası olmanın avantajlarını en iyi, Blue Diamond bayileri anlatır. Bu sebeple ilanlarımızda bu başlığı kullanıyoruz, hatta bilgi almak isteyenler için bayilerimizin isim ve cep telefonlarını da ilana yazıyoruz. Blue Diamond bayileri mağaza açarak, pırlantayı en iyi, en avantajlı fiyatlarla alıp, satıyorlar. Mağazalarında pırlantanın yanı sıra altın satışı da yapabiliyorlar ve altınları diledikleri yerden, en uygun fiyatlara bağımsız olarak satın alabiliyorlar. Ayrıca en az maliyetle, en etkin satışı yaptıracak dekora sahip oluyorlar.

 

Türkiye’nin en büyük değerli taş toptancısı olarak uzun yıllardır fuarlara katılıyoruz. Artık mağazacı, perakendeci kimliğimizle de sektöre yön vermekteyiz.

 

İstanbul Jewelry Show Ekim fuarı ile ilgili değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

Türkiye’nin en büyük değerli taş toptancısı olarak uzun yıllardır fuarlara katılıyoruz. Artık mağazacı, perakendeci kimliğimizle de sektöre yön vermekteyiz. Bu yıl da verimli bir fuar geçirdik.

Fuardaki standımızda ürünlerimizi inceleyen, bayilerimizle bir araya gelip mağazaları onlardan dinleyen yeni bayi adaylarımız oldu. Bu adaylarda mağaza açma talepleri gelmeye başladı, hatta birkaç kuyumcu ile anlaşma yaptık. Kısa bir süre içinde yeni Blue Diamond mağazaları açılacak.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page