top of page

AJUR JÜRİ’Sİ BİR ARAYA GELDİ


2009 yılından bu yana Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından başarıyla düzenlenen Ajur Mücevher ve Takı Tasarımı Yarışması Jüri’si bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl başkanlığını Yıldırım Mayruk’un yaptığı jürünin bu yılki başkanı, mücevher modasının duayeni Tekin Seyrekoğlu.

Sektörde tasarım bilincinin oluşması ve gelişmesi adına en önemli organizasyon olarak kabul edilen Ajur Mücevher ve Takı Tasarım Yarışması bu yıl 9. kez düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da jüride birbirinden değerli kişiler görev aldı. Geçtiğimiz yıl başkanlığını Yıldırım Mayruk’un yaptığı jürinin bu yılki başkanı, mücevher modasının duayeni Tekin Seyrekoğlu oldu.

Jüri tanışma toplantısında jüri üyeleri ile bir araya gelen Mücevher İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık şunları söyledi; ‘’Mücevher İhracatçıları Birliği, yarışma ile birlikte Türk mücevher sektörünün ihracatında rekabet gücünü artırmayı da hedeflemektedir. Yarışmalarımıza katılan bazı eserler üretime geçme şansını yakalarken, proje sahibi tasarımcılarımızda ihracatçı firmalarımızda istihdam edilme imkanına kavuşmaktadır. Birlik olarak sektörümüzün tasarım bilincinin gelişmesi adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.’’

Yarışma ile birlik mücevher tasarımında yaratıcılığı teşvik ederek çarpıcı, çağdaş tasarımların yaratılması için bir platform yaratmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda, genç, başarılı, yaratıcı, tasarımcıların sektöre kazandırılmasına yardımcı olmaktadır. Yarışmada ödül kazanan ürünler ve tasarımlar ile katma değeri yüksek ürünler geliştirmekte ve takı tasarımının yaygınlaştırmaktadır. Yarışmanın yaratmış olduğu farkındalık ile genç tasarımcılar, mücevher ve takı tasarımını çalışma alanı olarak daha çok tercih etmeye başlamışlardır.Seçici kurul üyeleri arasında ünlü tasarımcıların, sektör profesyonellerin, Türkiye ve Dünya’da marka olmayı başarmış, sektör kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin ve İMMİB yetkililerinin yer aldığı yarışmada birçok proje ödüle layık bulunmuştur.Her sene birbirinden yaratıcı ve yetenekli tasarımcıların katılım gösterdiği yarışmalar sanayicilerimiz ve basın yayın kuruluşlarınca da ilgiliyle karşılanmaktadır.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page