top of page

2016  MÜŞTERİLERİMİZİN DEĞERİNİ ANLADIĞIMIZ BİR YIL OLDU


2016 yılında Türkiye ekonomisi ve kuyumculuk sektörünü etkileyen çok sayıda olumsuz gelişme yaşanmasına rağmen beklentilerin ötesinde bir performans ortaya koyduklarını belirten Ador Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Koçak, 2017 yılında büyüme odaklı strateji uygulayacaklarını söyledi.

Ador Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Koçak

Kuyumculuk ve mücevherat sektörünün önemli isimlerinden Cavit Koçak 2016 yılına ilişkin değerlendirmelerini ve 2017 yılına ilişkin beklentilerini paylaştı. 2016 yılında önemli sorunlar yaşandığını ifade eden Koçak şu değerlendirmelerde bulundu;

 

Ülkemizde yaşananlar başka bir ülkede yaşanmış olsaydı çok daha kötü bir tablo ile karşılaşılabilirdi. Ancak darbe girişiminin ertesi günü hayatımıza kaldığımız yerden devam ettik. Gümrükler, havaalanları, bankalar… Hiçbir alanda en ufak bir aksama bile yaşanmadı.

 

2016 yılında müşterilerimizin değerini anladıkGeride bıraktığımız sene Türkiye önemli badireler atlattı. Orta Doğu’da yaşanan makro ekonomiyi ve sektörü olumsuz etkilemişti. Temmuz ayında yaşanan darbe girişimi de tablonun daha olumsuz hale gelmesine yol açtı. Ancak ekonomimizin sağlam temeller üzerinde kurulmuş olduğunu görmüş olduk. Yaşanan onca olumsuzluğa rağmen piyasalar tahmin edilenden daha az etkilendi. Ülkemizde yaşananlar başka bir ülkede yaşanmış olsaydı çok daha kötü bir tablo ile karşılaşılabilirdi. Ancak darbe girişiminin ertesi günü hayatımıza kaldığımız yerden devam ettik. Gümrükler, havaalanları, bankalar… Hiçbir alanda en ufak bir aksama bile yaşanmadı. Elbette ki piyasalar bu tablodan olumsuz etkilendi. 2016 yılında hemen hemen her firma temkinli davranarak büyümeyi ikinci planda tuttu.

İhracat odaklı büyümeye devam derken iç piyasanın önemini yadsıyamayız

Uzun yıllardır ağırlıklı olarak ihraç pazarlarına yönelik olarak hizmet veren bir firmayız. Ancak Türkiye de azımsanacak bir pazar değil. Geçtiğimiz yıl iç pazara yönelik çalışmalarımıza biraz daha ağırlık verdik. Türkiye’nin dört bir yanındaki pek çok mağazayla işbirliğimizi geliştirdiğimiz gibi, iç pazara yönelik koleksiyonlarımızı da zengineştirdik.

 

2016 yılında temkinli bir çalışma ortaya koymuştuk. Ancak 2017 yılında büyüme odaklı bir strateji uygulayacağız. İç piyasa ve dış pazarlardaki büyüme fırsatlarını değerlendireceğiz.

 

2017 stratejimiz büyüme odaklı olacak

Orta ve Doğu Avrupa pazarında oldukça iyi bir konumdayız. Bu bölgelerde sağlıklı işleyen bir sistemimiz var. Amerika ve İngiltere pazarında da fırsatlar görüyoruz. Çünkü bu pazarlarda da üzerinde uzmanlaştığımız koleksiyon grupları ve ayarlarda tüketici talebi söz konusu. 2016 yılında temkinli bir çalışma ortaya koymuştuk. Ancak 2017 yılında büyüme odaklı bir strateji uygulayacağız. İç piyasa ve dış pazarlardaki büyüme fırsatlarını değerlendireceğiz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page