top of page

TARZ ALYANS FUARA HER ZAMANKİNDEN DAHA HAZIR


Her yıl fuara üstün çalışma performansıyla hazırlanan, yeni koleksiyonlarını ilk kez İstanbul Jewelry Show’da sergileyen firmalardan biri de Tarz Alyans. Fuar temposu ve içinde bulunduğumuz koşullarınların zorluğuna dikkat çeken Tarz Alyans Yönetim Kurulu Başkanı Mert Ayarman, bu yıl fuara, olumsuz ekonomik konjontür nedeniyle, çok daha büyük özenle hazırlandıklarını kaydetti.

Sektördeki durgunluğun hep birlikte daha çok çalışarak aşılabileceğini söyleyen Tarz Alyans Yönetim Kurulu Başkanı Mert Ayarman, Tarz Alyans’ı mevcut koşullarda iş yapmaya adapte edebilmek adına yürüttükleri çalışmaları ve fuar hazırlıklarını şöyle anlattı: “2017 yılı maalesef bütün dünyada ekonomik sorunların yaşandığı bir yıl oluyor. Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü kosulları da hesaba kattığımızda ekonomik sorunlar kriz boyutuna ulaşabiliyor. Sektörümüzün kullandığı değerli maden ve taşların fiyatlarının da olağanüstü yükselmesi altın /mücevher sektörünün durmasına ya da ticaretin gerilemesine sebep açan son etken oluyor. Bütün olumsuz koşulları düşündüğümüzde karamsarlığa kapılıp kabuğumuza çekilmek yerine daha agresif kararlarla iş hayatımıza devam etmeliyiz düşüncesindeyim. Sonucta hayat devam ediyor. Pasta küçülse de doğru kararlarla iş hayatımıza devam edeceğiz. Bunların ışığında fuar beklentilerimizi çok yüksekte tutmamakla beraber her zamanki hazırlandığımızdan daha fazla hazırlanarak İstanbul’a geleceğiz.

Sadece yurt içi değil yurt dışı müşterilerimiz için de ön hazırlık aşamasını hassas tuttuk."

 

Bütün koleksiyonlarımızın işçiliklerini altının yeni fiyatı dolayısıyla revize ettik. Herkesin en kaliteli ürüne daha uygun fiyata ulaşabilmesi için elimizi taşın altına koyduk.

 

"Ekonomik şartları düşündüğümüzde altının rakamı çok yükseldiği için yepyeni koleksiyonlar calıştık. İçi boş bombe alyansların bircok enini, ezilmeyecek kalınlıkta ve sağlamlıkta hazırladık. İçi boş iki ve üç renk modellerimizi arttırdık. 7-8 parçanın birleşmesinden oluşan, tamamı orijinal renkli, elişi görünümlü ama gramı uygun yeni bir koleksiyon hazırladık. Makina işi alyans grubuzumuz kısıtlı adet idi. Sayılarını arttırırken kalitesini yükselttik. Ve bütün koleksiyonlarımızın işçiliklerini altının yeni fiyatı dolayısıyla revize ettik. Herkesin en kaliteli ürüne daha uygun fiyata ulaşabilmesi için elimizi taşın altına koyduk açıkçası. Ancak hala alyansın fiyatından çok farklılığı ve kalitesi peşinde koşan müşterilerimiz için de yepyeni modeller çalıştık.Açıkçası geçen senelerden daha yavaş olan üretimde kalan zamanımızın tamamını yeni tasarımlara ayırdık. Bu nedenle tüm müşterilerimizin fuara gelmesini, az da olsa vitrinleri canlandırmak için yeni üretimleri takip etmesini, eskisi kadar cok adet yerine az da olsa yenilik yapmalarını bekliyor ve tavsiye ediyorum. Sektörün üzerindeki durgunluğu atabilmek ancak el ele vererek olabilir, Sonuçta gençler evlenecekler. Hayatlarındaki en büyük değişimi yapacak bu gençlere eski standart modellerle değil yeniliklerle hizmet etmek bu ülke vatandaşı olarak boynumuzun borcu.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page