top of page

“MATTEO” İLE ERKEK TAKISI GÜÇLENİYOR


Türkiye’nin erkek takı kategorisinin önde gelen isimlerinden Olgun Kuyumculuk, kısa süre önce yola çıktığı “Matteo” markasıyla ihracat çalışmalarına hız kattı. Uluslararası fuarlardaki etkinliği ile gerek hedeflediği uluslararası pazarlardaki gerekse Türkiye’deki bilinirliğini artırıyor. Olgun Mücevherat Firma Sahibi Garabet Nerse önümüzdeki döneme ilişkin çalışmalarını Altın Dünyası ile paylaştı.

Dünyanın en prestijli fuarlarından biri olarak kabul edilen Vicenzaoro’da katılımcı olarak yer aldınız. Fuardan beklediğiniz sonuçları elde ettiniz mi?

Çok şükür ki fuardan beklediğimiz sonuçlardan daha fazlasını elde ettiğimizi söyleyebilirim. Bu fuar bizim ihracat faaliyetlerimize yönelik olarak tescilini aldığımız MATTEO markamızla katıldığımız ilk Ocak Vicenzaoro fuarı oldu. Dünyanın farklı ülkelerinden siparişler aldık ve bu siparişler bizi gelecekle ilgili umutlandırdı. Yeni başladığımız bu yolculukta bizi uzun ve zorlu bir maratonun beklediğini biliyoruz, Sabırlı ve kararlıyız ve yavaş yavaş da olsa emeklerimizin karşılığını alacağımıza olan inancımız tam.

Ağırlıklı olarak erkek takı kategorisine yönelik hizmet veriyorsunuz. Ürün grubunuzun Türkiye ve global pazarlardaki talebi ile ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir?

Erkek takısı herkesin de çok iyi bildiği üzere hem Türkiye’de hem dünyada toplam takı satışlarının çok küçük bir kısmını oluşturuyor. Bu açıdan işimizin diğer üreticilere göre daha zor olduğunu biliyoruz. Erkek takısının satışlardaki payını arttırmaya yönelik Ar-Ge çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Tasarımlarımızı Türkiye’nin ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan günümüz erkeğinin tarzına ve ihtiyacına yönelik olarak yapıyoruz. MATTEO olarak İtalyan rakiplerimizden hem kalite hem de model çeşitliliği açısından çok daha iyi olduğumuzu biliyoruz. Amacımız her zaman olduğu gibi en kaliteli ve en güzel ürünleri üretmek, marka bilinirliğimizi geliştirmek ve Türkiye ve dünyada erkek takısı denildiğinde akla gelen ilk ismin MATTEO olmasını sağlamak.

 

Tasarımlarımızı Türkiye’nin ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan günümüz erkeğinin tarzına ve ihtiyacına yönelik olarak yapıyoruz.

 

Istanbul Jewellery Show’da da katılımcı olarak yer alacak mısınız? Fuar takviminizde neler var?

Müşterilerimiz İstanbul fuarına katılığı için biz Mart fuarına katılmıyoruz ancak önümüzdeki aylarda ürünlerimizi sergileyeceğimiz ve ülkemizi temsil edeceğimiz Hong Kong, JCK Las Vegas, Vicenza gibi uluslararası fuarlar bulunuyor. Dünyanın farklı ülkelerindeki büyük perakende zincirleri ile önemli anlaşmaların eşiğindeyiz. Fuarlardan aldığımız olumlu sinyaller ışığında 2017’nin 2.yarısından itibaren işlerimizde önemli bir artış olacağına inanıyoruz. 2017’nin Türkiye mücevher sektörü için de güzel geçeceğini temenni ediyor, tüm üreticilere ve ihracatçı firmalara sonsuz muvaffakiyetler diliyoruz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page