top of page

MÜCEVHERİN ZİRVESİ İSTANBUL OLDU


Uluslararası fuar organizasyonu devi UBM Rotaforte tarafından düzenlenen, dünyanın 5. büyük uluslararası mücevher fuarı “ISTANBUL JEWELRY SHOW” Mart Fuarı, 2016 Mart Fuarına kıyasla toplam yerli ve yabancı ziyaretçi oranında %32, yabancı ziyaretçi oranında ise %95’lik büyüme ile rekor başarıya imza attı.

32 yıldır kesintisiz UBM Rotaforte tarafından yılda iki kez düzenlenen “Istanbul Jewelry Show” 16-19 Mart 2017 tarihleri arasında Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda 44.sünü gerçekleştirdiği “Istanbul Jewelry Show” Mart Fuarı ile bir kez daha dünyanın gözünü Türkiye’ye çevirdi. Son dönemde yaşanan tüm olumsuzluklara karşın, birçok zorlu süreçten geçen ülkemizde, böylesi kritik bir dönemde dahi yabancı mücevher alıcısı akınına uğrayan “Istanbul Jewelry Show” mücevher fuarı 2016 Mart Fuarı ile kıyaslandığında tekil yabancı ziyaretçi oranında %95’lik, toplam yerli ve yabancı ziyaretçi oranında ise %32’lik büyüme ile rekor bir başarıya imza attı.

 

“Istanbul Jewelery Show” mücevher fuarı 2016 Mart Fuarı ile kıyaslandığında tekil yabancı ziyaretçi oranında %95’lik, toplam yerli ve yabancı ziyaretçi oranında ise %32’lik büyüme ile rekor bir başarıya imza attı.

 

Nihai tüketiciye kapalı olarak düzenlenen ve sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği, Uluslararası “Istanbul Jewelry Show” Mart Fuarı’nda görücüye çıkan Türkiye kuyumculuk sektöründen, altın, mücevher, pırlanta, renklitaş, yarı-değerli ve değerlitaş, inci, gümüş, gümüştakı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman&yansanayii, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma sektörlerinden 1.200’ün üzerinde önemli mücevher marka ve firmasının çok özel koleksiyonları ve ürünleri, dünya genelinden önemli alıcı ve sektör profesyoneli ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türkiye başta olmak üzere Avrupa’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Amerika’ya birçok coğrafyadan önemli alıcıyı ağırlayan ve 16 -19 Mart 2017 tarihlerinde Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda 44.’sü gerçekleştirilen Uluslararası “Istanbul Jewelry Show” Mart Fuarı pek çok rekora imza attı. Toplam ziyaretçi oranında %32, yurtiçi ziyaretçi sayısında % 15, yurtdışı ziyaretçi sayısında ise %95 oranında rekor bir başarıya imza atan Uluslararası “Istanbul Jewelry Show” Mart Fuarı, Türkiye dahil toplam 120 ülkeden, 27.500’ü aşkın mücevher sektörü alıcılarına ve profesyonellerine ev sahipliği yaptı.

İstanbul Jewelry Show’da, %95 Yurtdışı Ziyaretçi Artışı ile Rekor Büyüme Yaşandı

Mart Fuarı, son yıllarda olduğu gibi yine Arap Dünyası’nın ve Kuzey Afrika ülkelerinin gösterdiği yoğun ilginin yanı sıra uzun bir aradan sonra Rusya ve bölge ülkeler ile ABD’den İsveç’e, İran’dan Brezilya’ya kadar önemli mücevher alıcılarına 44. kez ev sahipliği yaptı.

Dünyada fason üretim döngüsünden kurtularak, özgün tasarım ürünleriyle adından söz ettiren Türkiye mücevher sektörü, 2017 Bahar trendlerinin yanı sıra 2018 Sonbahar/Kış mücevher modasına dair trend tasarım ve koleksiyonlarını da birbirinden seçkin markaların özel show ve gösterileriyle dünya mücevher alıcılarının beğenisine sundu.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page