top of page

MATJANI PAZAR AĞINI GENİŞLETİYOR


Geçtiğimiz yıl alyans sektörüne giriş yapan Matjani kısa zamanda attığı önemli adımlarla yükselerek sektörde adını duyurmayı başardı. Matjani Jewelry Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Akdere son dönem çalışmalarına ilişkin Altın Dünyası’na konuştu.

İhracat pazarlarıyla ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir?

Avrupa ofisimizde toptan ve perakende sistemimizi oturtmuş durumdayız. Fuarlardan ve kendi ziyaretlerimizle kazandığımız müşteriler ile pazarlarımızı genişletiyoruz.

İç pazar ile ilgili geliştirdiğiniz stratejiler nelerdir?

İç pazar için geliştirdiğimiz bir perakende projemiz var. Bu konuda yaptığımız çalışmalar sonucunda önemli geri dönüşler aldık. 140 mağazalık bir iç pazar ağına ulaştık. Bu ağı da her geçen gün genişletmeye devam ediyoruz.

Planlarımızı yıllık olarak, bir sene öncesinden hazırlıyoruz. Şuanda önümüzdeki sene için koleksiyon çalışmalarına başladık. Bunun dışında perakende ve toptan servisleri üzerine çalışıyor ve ürün geliştirmelerini de yapıyoruz. Mevcut pazarları daha da geliştirmek adına müşterilerimizden gelen geri dönüşleri de göz önünde bulundurarak yeni modellerimizle gitmediğimiz ülkelere de ulaşmayı hedefliyoruz.

Kuyumculuk ve mücevherat sektörünü bekleyen değişiklikler nelerdir?

Beklentiler her zaman artıyor. Sadece üretim ve tasarımla artık gemi yürümüyor. Müşterilerle birebir, dirsek dirseğe çalışmak gerekiyor. Önemli olan vizyonu değiştirebilmek ve empati yapabilmek. Sadece üretici kimliğiyle yol alınamaz. Sektörün bundan 10 yıl sonra daha da farklılaşacağını düşünüyorum. Yol alabilmek için sürekli gelişiyor olmak önemli.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page