top of page

MUHTEŞEM GECE’DE YABANCI MÜCEVHERCİLERE DAVET


Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından, tasarım bilincinin gelişmesi amacıyla düzenlenen Ajur Mücevher Takı Tasarımı Yarışması’nda dereceye girenler, muhteşem gala gecesinde ödüllerini aldı. Konuşmasında Türkiye’nin avantajlarına vurgu yapan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, Ajur Gala Gecesi’ne katılan yüzlerce alıcıyı Türkiye’de faaliyet göstermeye çağırdı.

Dünyanın en önemli mücevher ihracatçıları arasında yer alan Türkiye tasarım bilincinin gelişmesi ve yüksek katma değer yaratarak uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmak için önemli çalışmalar yapıyor. Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ajur Mücevher Takı Tasarım Yarışması her yıl sektöre çok sayıda tasarımcı kazandırıyor. Yarışma tüm sektörde ilgi ile takip edilirken, yarışmada dereceye girenler muhteşem gala gecesinde onurlandırılıyor.

Bu yıl 9.’su düzenlenen yarışmada dereceye girenler 18 Mart tarihinde Wow Otel Convention Centre’da gerçekleştirilen Ajur Gala Gecesi’nde ödüllerini aldılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, mücevher sektöründe tasarım bilincinin gelişmesi adına düzenledikleri tasarım yarışmasının sektörün yüksek katma değer yaratma noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu; ‘’Dünyanın en önemli mücevher üreticileri arasında yer alıyoruz. Ancak uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü arttırmak için yüksek katma değerli ürünler üretmeliyiz. Bu noktada Ajur Mücevher Takı Tasarım Yarışması son derece önemli bir role sahip. Her geçen sene ilginin arttığı yarışmamıza yüzlerce başvuru yapılıyor. Bu sayede çok sayıda yeni tasarımcıyı sektörümüze kazandırıyoruz. Dereceye giren tasarımcıları yurt içi ve yurt dışından 1000’in üzerinde sektör profesyonelinin katıldığı Ajur Gala Gecesi’nde onurlandırıyoruz.’’

Türkiye’nin dünya mücevher merkezi olma noktasında son derece önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Güner, özellikle yabancı misafirlere seslenerek şunları söyledi; ‘’Dubai’deki vergi politikası değişikliği sonrasında Türkiye çok önemli noktaya geldi. Artık Türkiye’de çok sayıda yabancı firma faaliyet göstermeye başladı. Sadece geçtiğimiz ay Kuyumcukent’te faaliyete başlayan yabancı firma sayısı 50’nin üzerinde. Türkiye’de şirket kurmak kolaydır. Ülkemizde vize sorunu yaşanmamaktadır. Sağlıklı işleyen altın ve pırlanta borsamız mevcuttur. Borsa üyelerine çok önemli vergi avantajları sağlanmaktadır. Türkiye’den sadece birkaç saatlik uçuşla Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Avrupa, Asya’daki çok önemli pazarlara ulaşmak mümkündür. Burada sayamayacağım çok fazla avantaja sahibiz. Bütün yabancı ziyaretçilerimizi Türkiye’ye davet ediyor ve sahip olduğumuz bu avantajlardan faydalanmalarını tavsiye ediyorum.’’

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page